Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.
mrt
23
vr
Workshop Therapeutisch werken met de Gong (nog 1 plek vrij!) @ Praktijk Ohmpunctuur
mrt 23 @ 10:30 am – mrt 25 @ 4:30 pm

Module 1 & 2 en de eerste Gong Workshop komen samen tijdens deze Workshop: Therapeutisch werken met de Gong!

Tijdens deze intensieve en bijzondere 3-daagse workshop leer je werken met een combinatie van je Basis gong, hoge bewustzijnsgong, je stemvorken en de klankschaal om zo de energie helemaal af te stemmen op jouw cliënt. De basis van de Gong Healing op de aura en de chakra’s, een combinatie waar Peter zelf al jaren mee werkt en welke hij graag aan jou wil overdragen!

Voorwaarde: deelgenomen hebben aan Module 1, Module 2 en Gong Workshop

Drie lesdagen van 10.30 – 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie over Therapeutisch werken met de Gong.

mrt
31
za
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – docent Ilonka van Gog @ Love in Sound
mrt 31 @ 10:30 am – apr 1 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – Broek in Waterland

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur volgens de Peter Gouw Methode op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Docent: Ilonka van Gog

Locatie: Praktijk Love in Sound – Binnenweeren 2, Broek in Waterland

Klik hier voor aanmelden en/of meer informatie over Module 1 bij Love in Sound.

apr
6
vr
Module 3 – Chakra stemvorken @ Praktijk Ohmpunctuur
apr 6 @ 10:30 am – apr 8 @ 4:30 pm

In de derde module leer je werken met de zeven Chakra stemvorken. Dit geeft je nog meer precisie in je werk met resonantie en dus een verdieping van de Ohmpunctuur behandeling. We gaan ons meer verdiepen in het energetische lichaam en de verschillende behandelpunten op het fysieke lichaam dat energetisch doorstroomt naar de diepere lagen van het bewustzijn. In deze module gaan we ook aan ons gehoor werken door het stellen van een klankdiagnose met de klankschalen, die in verbinding staan met de chakra’s aan de voor- en achterkant. Hierbij combineren we het werken met de kristallen hartschaal met de ‘gewone’ klankschalen. Een belangrijk onderdeel van deze module is ook het harmoniseren c.q. schoonmaken van de verschillende lagen van het energieveld, het auraveld, de chakra’s en ruggenwervels.

Met jouw aanmelding voor Module 3 zet je de volgende stap naar toewijding in het werken als Energetisch Ohmpunctuur Therapeut. Naast de technieken die je leert, ga je nu ook leren denken als echte Ohmpunctuur behandelaar, en dat is echt een volgende stap de verdieping in na Module 1 en 2. 

Drie lesdagen van 10.30 – 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie over Module 3.

apr
13
vr
Module Driedimensionale Massage voor Ohmpunctuur Therapeuten – Leonie Happel @ Mofymento
apr 13 @ 10:30 am – apr 14 @ 4:30 pm

Module Driedimensionale massage voor Ohmpunctuur Therapeuten

Tijdens deze unieke workshop leer je een geheel nieuwe, direct toepasbare massage te geven. Deze intuïtieve Ohmpunctuur klankschaal/cupping/massage wordt gegeven door huid- en massagetherapeute Leonie Happel van Instituut Mofymento in De Bilt, en is speciaal ontwikkeld voor de Ohmpunctuur therapeuten.

Gedurende deze workshop komen verschillende technieken aanbod, zoals ontspanning creëren, sportmassage en de traditionele Chinese Tuina massagetherapie. Je leert eerst ontspannende grepen om het totale lichaam in rust en ontspanning te brengen en voor te bereiden op de volgende stap. Hierna wordt door middel van de technieken van cupping het bindweefsel (fascia) losgemaakt en wordt de doorbloeding en de doorstroming van het totale lichaam bevorderd. Op een redelijk eenvoudige manier pas je nu technieken toe als therapeut(e) die je weinig inspanning en/of kracht kosten.

Via deze manier van masseren leer je in combinatie met de verschillende meridiaanbanen en acupunctuurpunten direct een aantal vaak voorkomende klachten verlichten of zelfs voorkomen. Maar voornamelijk geef je het lichaam van de klant extra energie en innerlijke kracht met deze manier van werken.

Tenslotte wordt de massage gecombineerd met het gebruik van de klankschaal/klankschalen. Je leert je schaal in te zetten tijdens deze massage en te komen tot een volledig harmonieus geheel. Op deze manier kun je de diverse technieken die passen binnen de Ohmpunctuur effectief inzetten.  

Een praktische massagecursus die direct toepasbaar is binnen je therapiepraktijk, effectief klachten kan behandelen en voorkomen, meer omzet kan generen en een nog effectievere inzet van de Ohmpunctuur kan bewerkstelligen.

Docent Leonie Happel

De docent van deze aanvullende Module is Leonie Happel, masseuse, huidtherapeut en Energetische Ohmpunctuur Therapeut. Leonie heeft al jaren haar eigen praktijk Mofymento, waarin ze verschillende technieken combineert om haar behandelingen zo effectief mogelijk te maken.

 Leonie: “Mijn interesse voor het vak is al in mijn kindertijd begonnen. Op jonge leeftijd vond ik het al leuk vond om de schouders van mensen in mijn familie te masseren. Ik vond het heerlijk om te horen hoe fijn ze dit vonden en wat het met hun deed. Later, tijdens mijn studie voor ergotherapie kreeg ik steeds meer informatie over het menselijk lichaam en de psyche, wat mijn honger naar deze kennis stilde, maar het verlangen om mensen anders te kunnen behandelen werd steeds groter. Ik zag waar mensen tegenaan liepen en ben op zoek gegaan naar methodes hoe ik mijn cliënten extra kon ondersteunen, zodat ze de kans kregen uit hun patronen te stappen en hun kracht weer te laten stromen.

Tijdens diverse studies op dit vakgebied groeide de passie voor de behandeling van de mens van binnen én van buiten. Tijdens de Ohmpunctuur opleiding kwam alles bij elkaar. Dit is voor mij een geweldige combinatie om lichaam en geest in balans te brengen en om echt iets aan te kunnen bieden wat ook op de lange termijn werkt. Een belangrijke factor voor mij is hierbij, hoe de innerlijke kracht de externe uitstraling versterkt.

Deze passie heeft geresulteerd in Mofymento, een instituut waarin lichaam en geest in harmonie en balans samenkomen. Om dit te kunnen doen breng ik ook balans in al mijn opgedane kennis tussen de Westerse wetenschap en de Oosterse behandelmethodes. Dit werkt zeer krachtig en blijft interessant om te doen. Mijn visie hierin is: wie in staat is om evenwicht te vinden in het leven, is van nature mooi. Er komt een rust over mensen als ze gevonden hebben waar hun krachten en hun zwaktes zitten, als ze weten wie ze zijn en waar ze willen zijn. De huid wordt beter, de uitstraling mooier en de blik op de wereld opener. Je leeft op die manier bewuster en je komt sterker in je omgeving te staan.

Tijdens deze aanvullende Module op de Modules van de Ohmpunctuur opleiding zal ik jullie mijn kennis overdragen van cupping, het masseren vanuit intuïtie en aanvullingen in massage met de klankschaal. Zodat jullie ook een stukje van mijn visie mee kunnen nemen in de Ohmpunctuur behandelingen, en je cliënten wat extra’s kunnen bieden en de Ohmpunctuur behandeling nog meer kunnen verfijnen.”

Klik hier voor meer informatie over Mofymento.

Intuïtieve klankschaal/cupping/massage voor Ohmpunctuur Therapeuten

Voorwaarde: Deelgenomen aan Module 1 en 2

Data: 16 en 17 februari 2018 van 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur, Sprengenweg 148 in Apeldoorn

Benodigdheden:
– Je materialen van Module 1 en 2
– 2 strandlakens, 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek

Meenemen: Comfortabele kleding, lunch, pen en papier. 

Kosten: €345 incl. cursusboek en certificaat.

Aanmelden: rechtsreeks bij Leonie Happel via info@mofymento.com.

apr
14
za
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – docent Jolanda Vijverberg @ Feel your Center
apr 14 @ 10:30 am – apr 15 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikkelng en Zelfpreventie – Zwolle

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur volgens de Peter Gouw Methode op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Docent: Jolanda Vijverberg

Locatie: Praktijk Feel Your Center – Nieuwe Deventerweg 35, 8014 AC Zwolle

Klik hier voor aanmelden en/of meer informatie over Module 1 bij Feel Your Center.

apr
17
di
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – Docent: Jolanda Vijverberg @ Feel your Center
apr 17 @ 7:30 pm – mei 29 @ 10:00 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikkelng en Zelfpreventie – Zwolle

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur volgens de Peter Gouw Methode op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura.

5 lesavonden van 19:30 – 22:00 uur

Docent: Jolanda Vijverberg

Locatie: Praktijk Feel Your Center – Nieuwe Deventerweg 35, 8014 AC Zwolle

Klik hier voor aanmelden en meer informatie over Module 1 bij Feel Your Center.

apr
21
za
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – docent Hidde Muijs @ Ohmpunctuur
apr 21 @ 10:30 am – apr 22 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikking en Zelfpreventie

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura. Je leert jezelf te reinigen met de stemvorken, in balans komen en jezelf preventief te helpen.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur, Sprengenweg 148 Apeldoorn

Docent: Hidde Muijs

Klik hier voor meer informatie over Module 1.

jun
7
do
Combi-Module Ohmpunctuur & Driedimensionale Massage @ Praktijk Ohmpunctuur
jun 7 @ 10:30 am – jun 10 @ 4:30 pm

Combi-Module Ohmpunctuur & Driedimensionale Massage

NIEUW! Vanaf 2018 bundelen Ohmpunctuur en Mofymento hun krachten! Peter Gouw en Leonie Happel bieden je de mogelijkheid om de combi-module Ohmpunctuur & Driedimensionale Massage te volgen. Deze combi-module brengt Ohmpunctuur Module 1 en 2 samen met de module Driedimensionale Massage. Zo wordt het dus mogelijk om je in korte tijd te verdiepen in de nieuwste massagetechnieken en tevens te leren hoe je jezelf en je client energetisch schoon maakt en houdt. > lees verder

Kosten: €1199 inclusief cursusboek en materialen

Aanmelden

Je kunt hier aanmelden of stuur een mail naar renske@ohmpunctuur.nl

jun
29
vr
Combi-Module Ohmpunctuur 1&2 – Docent Peter Gouw @ Praktijk Ohmpunctuur
jun 29 @ 10:30 am – jul 1 @ 4:30 pm

NIEUW!! Voor iedereen die wil leren werken volgens de unieke Ohmpunctuur Methode en dit ook gelijk op anderen (je partner, familie, kinderen, vrienden…) wil toepassen, is er nu de Ohmpunctuur Combimodule 1+2. In deze unieke drie-daagse module worden de technieken van module 1 en 2 gecombineerd en leer je werken met de stemvorken en de klankschaal.

Voor meer informatie over deze nieuwe combi-module, klik hier!

Data: vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli

Tijd: 3 lesdagen van 10:30 – 16:30 uur

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur, Sprengenweg 148 te Apeldoorn.

Docent: Peter Gouw

Kosten: Deze unieke combi-module wordt alleen deze eerste keer aangeboden voor een speciale introductieprijs:

  • 3-daagse module INCLUSIEF cursusboek én materialen: €799 (in plaats van €949)

Schrijf je hier in of stuur een mail naar renske@ohmpunctuur.nl 

okt
15
ma
Italië – Traditional Healing with Tibetan Singing Bowls and Self-Healing @ Albagnano Healing & Meditation Center
okt 15 @ 8:30 am – okt 20 @ 9:30 am

Lama_Michel-GangchenPeter Gouw is door Lama Gangchen van het Albagnano Healing Centre in Verbania te Italië, ingewijd in de eeuwenoude Healing-methode met de originele Tibetaanse klankschalen. Dit is een unieke manier van klankschaal-healing, die nu pas mag worden vrijgegeven. Door zijn inwijding mag Peter nu ook lesgeven in deze techniek.

In deze unieke 4-daagse workshop leer je dan ook de echte Tibetaanse leer van deze Lama Healer, zoals er in de oude tijden door de Boeddhisten mee gewerkt werd. Het traditionele gebruik van de klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen staan ​​centraal in deze workshop. Wat is de impact van deze klanken op het lichaam? En hoe kan je jezelf hiermee helpen en beschermen tegen angst en energetische vervuiling van anderen? Peter maakt hierbij tevens gebruik van muziek en mantra’s die betrekking hebben op lichaam en geest.

Een intensieve en zeer bijzondere week waarin je door het werken met de klankschaal volgens de oude traditie, je tevens bewust zal worden van je eigen transformatieprocessen.

Data:

  • maandag 15 oktober 2018 – Aankomst in Italië
  • dinsdag 16 t/m vrijdag 19 oktober 2018 – Workshopdagen 11.00 – 16.30 uur
  • zaterdag 20 oktober 2018 – Vertrek naar huis

Klik hier voor meer informatie over Italië – Traditional Healing with Tibetan Singing Bowls and Self-Healing.