Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.
dec
17
zo
Healing Sound Collective concert @ Annakerk
dec 17 @ 7:00 pm – 10:00 pm

Healing Sound Collective concert

Deze klankhealing wordt gegeven door maar liefst 14 ervaren en enthousiaste personen die zich verenigd hebben in de groep: “Sound Healing Collective” (™ Ohmpunctuur) Zij werken in kleine groepjes door geheel Nederland.
Er wordt gebruik gemaakt van Aziatische Gongs, Authentieke (Tibetaanse) klankschalen, kristallen schalen, de stem, drums, didgeredoo en talloze Ethnische en Wereldmuziek instrumenten. Ervaar tijdens deze unieke gelegenheid, genietend op je matje, deze innerlijke reis De opbrengst gaat naar het noodfonds ‘Hulp voor Nepal” Help in action. (www.helpinaction.net

Bij voldoende belangstelling is er ook een klankhealing om 15:30u.

Kosten: €25 

Opgeven via renske@ohmpunctuur.nl

dec
20
wo
Spreekuur voor Ohmpunctuur Therapeuten (in opleiding) @ Praktijk Ohmpunctuur
dec 20 @ 7:30 pm – 10:00 pm

Peter houdt spreekuur voor de Ohmpunctuur Therapeuten (in opleiding).

“Vaak wordt ik gebeld met allerlei vragen over de Ohmpunctuur behandelingen en die beantwoord ik natuurlijk graag voor jullie. Maar dit wordt nu zoveel dat ik besloten heb om een keer per maand resonantie-spreekuur te houden voor al jullie vragen; tegen welke dingen loop je aan in de behandeling in resonantie? Ga in gesprek met gelijkgestemden!”
 
Deze investering voor jezelf en jouw kennis is nodig om op de hoogte te blijven van wat er op gebied van resonantie gebeurt en je leert van elkaars opgedane kennis met cliënten! Het is tevens een mooie voorbereiding op de examens.

Deze avonden zijn voor iedereen vanaf Module 2.

Belangrijk : Noteer vooraf je vragen en zorg dat je to the point bent in je vraagstelling. 

Aanvang 19.30 uur. 
Kosten: 15 euro, op de avond zelf te betalen. 
Extra: Neem wat lekkers mee! 

dec
30
za
Namaskär Soundhealing Concert @ De Ruimte
dec 30 @ 7:30 pm – 10:30 pm

Namaskär Soundhealing Concert
Peter Gouw, Brenda Wielders, Rémon Konjanan en gastspelers Eline van der Linden, Joel van der Putten

Een mantra soundhealing concert met de zuiverste kristallen klanken voor mensen die de resonantie naar 2018 willen ervaren. 

Het jaar met het meestergetal 11, één plus één is twee, verbinding dus. Dit wordt het jaar van het tweede chakra; uiten van gevoel, geborgenheid vinden in communities en jouw intuïtie volgen.

Beleef een bijzondere avond waarin je de geometrie van klank op een hoog niveau zal ervaren. Je zult tijdens het mantra healing concert getrakteerd worden op de hoogste, nieuwste en zeker ook zuiverste kristallen resonanties voor jouw aura, chakra’s en natuurlijk de ziel. Gedurende het concert wordt je uitgenodigd om mee te zingen met de mantra’s.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer je plekje dus op tijd!
Kosten 25 euro.

Klik hier voor het bestellen van tickets

Klik hier voor meer informatie over dit concert.

jan
6
za
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie @ Ohmpunctuur
jan 6 @ 10:30 am – jan 7 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikking en Zelfpreventie

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura. Je leert jezelf te reinigen met de stemvorken, in balans komen en jezelf preventief te helpen.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur, Sprengenweg 148 Apeldoorn

Docent: Peter Gouw

Klik hier voor meer informatie over Module 1.

jan
12
vr
Module 2 – Basisbehandeling en Zelfreflectie @ Praktijk Ohmpunctuur
jan 12 @ 10:30 am – jan 14 @ 4:30 pm

Module 2 – Basisbehandeling en Zelfreflectie

In de tweede module gaan we de stemvorken samenbrengen met de klankschalen. Je leert de basistechnieken van de Ohmpunctuur behandeling op anderen toe te passen, waarbij het werken met vier stemvorken en de klankschaal aan bod komt.

Daarna leer je met de stemvorken op de wervelkolom te werken (verbonden met al onze organen en chakra’s) en verdiepen we ons verder in de chakra psychologie o.a. door zelfreflectie.

Drie lesdagen van 10.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie over Module 2.

jan
20
za
Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie @ Feel your Center
jan 20 @ 10:30 am – jan 21 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikkelng en Zelfpreventie – Zwolle

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur volgens de Peter Gouw Methode op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Docent: Jolanda Vijverberg

Locatie: Praktijk Feel Your Center – Nieuwe Deventerweg 35, 8014 AC Zwolle

Klik hier voor meer informatie over Module 1 bij Feel Your Center.

Module 1 – Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie @ Love in Sound
jan 20 @ 10:30 am – jan 21 @ 4:30 pm

Module 1 –  Intuïtieve Ontwikkeling en Zelfpreventie – Broek in Waterland

In deze module leer je de basistechnieken van Ohmpunctuur volgens de Peter Gouw Methode op jezelf toepassen door het werken met de Mid Ohm stemvork, de Aura Cleaners en de psychologie van de chakra’s en aura.

Twee lesdagen (van 10.30 tot 16.30 uur).

Docent: Ilonka van Gog

Locatie: Praktijk Love in Sound – Binnenweeren 2, Broek in Waterland

Klik hier voor meer informatie over Module 1 bij Love in Sound.

jan
26
vr
Module 4 – Planetaire stemvorken en Klankdiagnose @ Praktijk Ohmpunctuur
jan 26 @ 10:30 am – jan 28 @ 4:30 pm

In de vierde module gaan we weer een stap verder in de Ohmpunctuur behandeling. Dit doen we onder andere met een verdieping van de klankdiagnose. Door het hele lichaam op zijn zielstrilling te kunnen laten resoneren, moeten eerst alle chakra’s en de 49 auralagen energetisch schoon zijn. Dit leren we te doen door middel van de Chakra stemvorken met de Planetaire stemvorken te combineren, maar ook door de drie klankschalen met de kristallen schaal te combineren.

Door deze unieke Ohmpunctuur technieken volgens de Peter Gouw Methode is het mogelijk te onderzoeken wat de zielstrilling van de cliënt is. Op deze manier kun je ook voor de cliënt op celniveau verloren zielsinformatie (reïncarnaties) terughalen in resonantie. In Module 4 duik je nog dieper de Ohmpunctuur behandeling in en maak je de technieken en de Ohmpunctuur manier van denken, verder eigen.

Meer informatie over Module 4 Planetaire stemvorken en Klankdiagnose. 

 

feb
16
vr
Module Driedimensionale Massage voor Ohmpunctuur Therapeuten @ Mofymento
feb 16 @ 10:30 am – feb 17 @ 4:30 pm

Module Driedimensionale massage voor Ohmpunctuur Therapeuten

Tijdens deze unieke workshop leer je een geheel nieuwe, direct toepasbare massage te geven. Deze intuïtieve Ohmpunctuur klankschaal/cupping/massage wordt gegeven door huid- en massagetherapeute Leonie Happel van Instituut Mofymento in De Bilt, en is speciaal ontwikkeld voor de Ohmpunctuur therapeuten.

Gedurende deze workshop komen verschillende technieken aanbod, zoals ontspanning creëren, sportmassage en de traditionele Chinese Tuina massagetherapie. Je leert eerst ontspannende grepen om het totale lichaam in rust en ontspanning te brengen en voor te bereiden op de volgende stap. Hierna wordt door middel van de technieken van cupping het bindweefsel (fascia) losgemaakt en wordt de doorbloeding en de doorstroming van het totale lichaam bevorderd. Op een redelijk eenvoudige manier pas je nu technieken toe als therapeut(e) die je weinig inspanning en/of kracht kosten.

Via deze manier van masseren leer je in combinatie met de verschillende meridiaanbanen en acupunctuurpunten direct een aantal vaak voorkomende klachten verlichten of zelfs voorkomen. Maar voornamelijk geef je het lichaam van de klant extra energie en innerlijke kracht met deze manier van werken.

Tenslotte wordt de massage gecombineerd met het gebruik van de klankschaal/klankschalen. Je leert je schaal in te zetten tijdens deze massage en te komen tot een volledig harmonieus geheel. Op deze manier kun je de diverse technieken die passen binnen de Ohmpunctuur effectief inzetten.  

Een praktische massagecursus die direct toepasbaar is binnen je therapiepraktijk, effectief klachten kan behandelen en voorkomen, meer omzet kan generen en een nog effectievere inzet van de Ohmpunctuur kan bewerkstelligen.

Docent Leonie Happel

De docent van deze aanvullende Module is Leonie Happel, masseuse, huidtherapeut en Energetische Ohmpunctuur Therapeut. Leonie heeft al jaren haar eigen praktijk Mofymento, waarin ze verschillende technieken combineert om haar behandelingen zo effectief mogelijk te maken.

 Leonie: “Mijn interesse voor het vak is al in mijn kindertijd begonnen. Op jonge leeftijd vond ik het al leuk vond om de schouders van mensen in mijn familie te masseren. Ik vond het heerlijk om te horen hoe fijn ze dit vonden en wat het met hun deed. Later, tijdens mijn studie voor ergotherapie kreeg ik steeds meer informatie over het menselijk lichaam en de psyche, wat mijn honger naar deze kennis stilde, maar het verlangen om mensen anders te kunnen behandelen werd steeds groter. Ik zag waar mensen tegenaan liepen en ben op zoek gegaan naar methodes hoe ik mijn cliënten extra kon ondersteunen, zodat ze de kans kregen uit hun patronen te stappen en hun kracht weer te laten stromen.

Tijdens diverse studies op dit vakgebied groeide de passie voor de behandeling van de mens van binnen én van buiten. Tijdens de Ohmpunctuur opleiding kwam alles bij elkaar. Dit is voor mij een geweldige combinatie om lichaam en geest in balans te brengen en om echt iets aan te kunnen bieden wat ook op de lange termijn werkt. Een belangrijke factor voor mij is hierbij, hoe de innerlijke kracht de externe uitstraling versterkt.

Deze passie heeft geresulteerd in Mofymento, een instituut waarin lichaam en geest in harmonie en balans samenkomen. Om dit te kunnen doen breng ik ook balans in al mijn opgedane kennis tussen de Westerse wetenschap en de Oosterse behandelmethodes. Dit werkt zeer krachtig en blijft interessant om te doen. Mijn visie hierin is: wie in staat is om evenwicht te vinden in het leven, is van nature mooi. Er komt een rust over mensen als ze gevonden hebben waar hun krachten en hun zwaktes zitten, als ze weten wie ze zijn en waar ze willen zijn. De huid wordt beter, de uitstraling mooier en de blik op de wereld opener. Je leeft op die manier bewuster en je komt sterker in je omgeving te staan.

Tijdens deze aanvullende Module op de Modules van de Ohmpunctuur opleiding zal ik jullie mijn kennis overdragen van cupping, het masseren vanuit intuïtie en aanvullingen in massage met de klankschaal. Zodat jullie ook een stukje van mijn visie mee kunnen nemen in de Ohmpunctuur behandelingen, en je cliënten wat extra’s kunnen bieden en de Ohmpunctuur behandeling nog meer kunnen verfijnen.”

Klik hier voor meer informatie over Mofymento.

Intuïtieve klankschaal/cupping/massage voor Ohmpunctuur Therapeuten

Voorwaarde: Deelgenomen aan Module 1 en 2

Data: 16 en 17 februari 2018 van 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Mofymento – Utrecht

Benodigdheden:
– Je materialen van Module 1 en 2
– 2 strandlakens, 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek.

Meenemen: Comfortabele kleding, lunch, pen en papier. 

Kosten: €295 incl. cursusboek en certificaat.

Aanmelden: rechtsreeks bij Leonie Happel via info@mofymento.com.

feb
23
vr
Gong Workshop (Ohmpunctuur en Gong) @ Praktijk Ohmpunctuur
feb 23 @ 10:30 am – feb 25 @ 4:30 pm

IMG_5542

Gong Workshop (Ohmpunctuur en Gong)

De Gong Workshop is een bijzondere 3-daagse workshop waarin je de basis legt hoe je met de gong werkt voor jezelf en de ander, volgens de unieke Ohmpunctuur methode.

Je leert werken met de geometrie en chakra-psychologie van de gong, het reinigen van de aura, energetisch werken met de gong, het herkennen van geluidsgolven en klankkleur, werken met de sterrenbeelden en verbindingen te leggen in frequentie en klank.
Ook leer je een klankdiagnose te stellen op de chakra’s en hoe je met de gong werkt op datgene wat je hoort en voelt. Door het maken van een goede klankdiagnose en hoe je met de klanken en resonanties van de gong hierop inspeelt, kun je op een dieper level werken.

Drie lesdagen van 10.30 – 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie over de Workshop Ohmpunctuur en Gong.