Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.
Aanvullende Module: Driedimensionale Massage

Tijdens deze unieke aanvullende Module leer je een geheel nieuwe, direct toepasbare massage te geven. Deze Driedimensionale Massage wordt gegeven door huid- en massagetherapeute Leonie Happel van Instituut Mofymento in De Bilt, en is speciaal ontwikkeld voor de Ohmpunctuur therapeuten.

Gedurende deze workshop komen verschillende technieken aanbod, zoals ontspanning creëren, sportmassage en de traditionele Chinese Tuina massagetherapie. Je leert eerst ontspannende grepen om het totale lichaam in rust en ontspanning te brengen en voor te bereiden op de volgende stap. Hierna wordt door middel van de technieken van cupping het bindweefsel (fascia) losgemaakt en wordt de doorbloeding en de doorstroming van het totale lichaam bevorderd. Op een redelijk eenvoudige manier pas je nu technieken toe als therapeut(e) die je weinig inspanning en/of kracht kosten.

Via deze manier van masseren leer je in combinatie met de verschillende meridiaanbanen en acupunctuurpunten direct een aantal vaak voorkomende klachten verlichten of zelfs voorkomen. Maar voornamelijk geef je het lichaam van de klant extra energie en innerlijke kracht met deze manier van werken.

Tenslotte wordt de massage gecombineerd met het gebruik van de klankschaal/klankschalen. Je leert je schaal in te zetten tijdens deze massage en te komen tot een volledig harmonieus geheel. Op deze manier kun je de diverse technieken die passen binnen de Ohmpunctuur effectief inzetten.  

Een praktische massagecursus die direct toepasbaar is binnen je therapiepraktijk, effectief klachten kan behandelen en voorkomen, meer omzet kan generen en een nog effectievere inzet van de Ohmpunctuur kan bewerkstelligen.

Docent Leonie Happel

De docent van deze aanvullende Module is Leonie Happel, masseuse, huidtherapeut en Energetische Ohmpunctuur Therapeut. Leonie heeft al jaren haar eigen praktijk Mofymento, waarin ze verschillende technieken combineert om haar behandelingen zo effectief mogelijk te maken.

 Leonie: “Mijn interesse voor het vak is al in mijn kindertijd begonnen. Op jonge leeftijd vond ik het al leuk vond om de schouders van mensen in mijn familie te masseren. Ik vond het heerlijk om te horen hoe fijn ze dit vonden en wat het met hun deed. Later, tijdens mijn studie voor ergotherapie kreeg ik steeds meer informatie over het menselijk lichaam en de psyche, wat mijn honger naar deze kennis stilde, maar het verlangen om mensen anders te kunnen behandelen werd steeds groter. Ik zag waar mensen tegenaan liepen en ben op zoek gegaan naar methodes hoe ik mijn cliënten extra kon ondersteunen, zodat ze de kans kregen uit hun patronen te stappen en hun kracht weer te laten stromen.

Tijdens diverse studies op dit vakgebied groeide de passie voor de behandeling van de mens van binnen én van buiten. Tijdens de Ohmpunctuur opleiding kwam alles bij elkaar. Dit is voor mij een geweldige combinatie om lichaam en geest in balans te brengen en om echt iets aan te kunnen bieden wat ook op de lange termijn werkt. Een belangrijke factor voor mij is hierbij, hoe de innerlijke kracht de externe uitstraling versterkt.

Deze passie heeft geresulteerd in Mofymento, een instituut waarin lichaam en geest in harmonie en balans samenkomen. Om dit te kunnen doen breng ik ook balans in al mijn opgedane kennis tussen de Westerse wetenschap en de Oosterse behandelmethodes. Dit werkt zeer krachtig en blijft interessant om te doen. Mijn visie hierin is: wie in staat is om evenwicht te vinden in het leven, is van nature mooi. Er komt een rust over mensen als ze gevonden hebben waar hun krachten en hun zwaktes zitten, als ze weten wie ze zijn en waar ze willen zijn. De huid wordt beter, de uitstraling mooier en de blik op de wereld opener. Je leeft op die manier bewuster en je komt sterker in je omgeving te staan.

Tijdens deze aanvullende Module op de Modules van de Ohmpunctuur opleiding zal ik jullie mijn kennis overdragen van cupping, het masseren vanuit intuïtie en aanvullingen in massage met de klankschaal. Zodat jullie ook een stukje van mijn visie mee kunnen nemen in de Ohmpunctuur behandelingen, en je cliënten wat extra’s kunnen bieden en de Ohmpunctuur behandeling nog meer kunnen verfijnen.”

Klik hier voor meer informatie over Mofymento.

Aanvullende Module: Driedimensionale Massage 

Voor wie: Ohmpunctuur Therapeuten (in opleiding)

Voorwaarde: Minimaal deelgenomen aan Module 1 en 2

Data: 13 en 14 april 2018

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur

Benodigdheden:
– Je materialen van Module 1 en 2
– 2 strandlakens, 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek.

Meenemen: Comfortabele kleding, lunch, pen en papier. 

Kosten: €345 incl. cursusboek.

Certificaat: te ontvangen op de terugkomdag

Aanmelden: rechtsreeks bij Leonie Happel via info@mofymento.com.