Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

Ohmpunctuur en Klankmassage
Ohmpunctuur is een therapie waarbij klank en trilling werken op lichaam en geest. Het werkt in op je gevoelens. Geluid is klank en klank is trilling. Het effect van trilling is resonantie. Door Peter’s achtergrond als voetreflex- en muziektherapeut is hij zich gaan verdiepen in de resonantie van klank in ons energielichaam. De aura en de chakra’s zijn een levensenergie, net zoals de reflexpunten en acupunctuurpunten van onze voeten. In deze klanktherapie door middel van Ohmpunctuur staan juist de voeten, ruggengraat, aura en de chakra’s centraal.

Peter past Ohmpunctuur (klankresonantie) op verschillende manieren toe. Door gebruik te maken van een klankdiagnose en te luisteren naar de verschillende energiestromingen in het lichaam, hoort Peter welk auraveld of chakra uit balans is, of waar zich een blokkade bevindt. Ik gebruik instrumenten als stemvorken, klankschalen, kristallen schalen, verschillende gongs en de diversiteit van hun specifieke klanken.

Effecten Ohmpunctuur
De therapie kan verschillende effecten hebben, dit verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft trilling een dieptewerking voor de anatomie van het lichaam. Hierdoor ontstaat een betere energiecirculatie. Klanktherapie vergroot je levenskracht (zonnevlecht) en verbetert het immuunsysteem door een verhoogde en verbeterde lymfedrainage (het stimuleert de lymfe circulatie in de bindweefsels en schadelijke stoffen worden afgevoerd). Ook worden maag, darmen en lever gestimuleerd, de spijsvertering en ontslakking bevorderd, en het geeft een diepe ontspanning. Het rustgevende effect werkt al na tien minuten en brengt energiebanen weer in evenwicht. Verdere bekende positieve effecten zijn:

 • vermindering van gewrichtspijnen
 • maakt rug- en bekkenspieren los
  strekt en ontlast de gehele wervelkolom en ontlast tussenwervelschijven
 • maakt weefsels en banden sterker
  versnelt gewichtsverlies
 • bevordert de vorming van bloedcellen en verbetert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het hele lichaam (de huid, spieren en organen) beter van zuurstof voorzien geeft flexibiliteit en beweegkracht van klankresonantie, waardoor de pijn vermindert.

Ook op het emotionele niveau heeft de therapie verschillende effecten welke per persoon verschillen. In het algemeen voel je je na de behandeling(en) weer energiek, positief, vol vertrouwen, ontspannen, is je hoofd rustig, sta je met beide benen goed op de grond en is je pad weer duidelijk. Je bent weer één met je kern, één met je zielenklank.

Maar wie kan het je beter uitleggen, dan de mensen die je voorgegaan zijn?
Lees hier de reacties op de Ohmpunctuur behandeling.

Stemvorken
Een stemvork wordt gebruikt om een muziekinstrument te stemmen op de juiste toon en frequentie. Zo ook de stemvorken waar Peter in zijn behandeling gebruik van maakt. De stemvorken stemmen het fysieke lichaam en het energielichaam weer af op de originele frequentie.
Peter werkt met de Ohmklank als basis, in combinatie met andere stemvorken welke elk hun eigen unieke frequentie hebben. De meeste stemvorken zijn afgestemd op de kamertoon A met een frequentie van 136Hz. Niet voor niets is dit de klank van inzicht (welke in het 6e chakra zit).
Peter plaatst de stemvork o.a. op de reflexzones van de voeten. Dit is niet pijnlijk, je voelt wel een trilling. De trilling van de stemvork stimuleert de meridiaanpunten en -banen, en zorgt gemakkelijk en snel voor een diepte-ontspanning. Hierdoor gaat de trilling van de klank als een golvende beweging door het lichaam. Door de stroom van de basischakra tot de kruinchakra wordt het hele lichaam gestimuleerd om zijn balans te vinden. Daarnaast wordt de stemvork ook op de ruggenwervels, de meridiaanpunten van de handen, oren en andere (acupunctuur)punten op het lichaam geplaatst.

Klankschalen en therapeutische kristallen schalen
De harmoniserende klank van een klankschaal en therapeutische kristallen schalen werkt in op het lichaam en de geest. Het werkt in op onze gevoelens, emoties en herinneringen. De klank werkt niet alleen in op ons lichaam maar ook op ons energiesysteem. Hierdoor kunnen gevoelens loskomen. Door de klanken (trilling) van de klankschaal komen blokkades vrij, ben je in staat jezelf te ontladen, spanning los te laten en op een natuurlijke wijze in evenwicht te komen.

Als een klankschaal of kristallen schaal aangeslagen wordt met een klopper, geeft de schaal een geluid en een trilling. Soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het oog kunt waarnemen. Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, worden onze organen en weefsels gemasseerd door de resonantie die de trilling van de klank voortbrengt. De energie van de klankschaal en kristallen schaal is zo fijnstoffelijk dat het in ons energiesysteem tot in het zevende niveau doorwerkt. Deze hogere energietrilling is een herkenning voor je energiesysteem. De trilling werkt helend op je chakra’s en werkt zuiverend in je aura.

Ohmpunctuur behandeling
Een Ohmpunctuur behandeling begint met het energetisch reinigen van je lichaam en geest. Energetisch ‘reinigen’ wil zeggen dat het lichaam de auralagen reinigt met behulp van de resonantie van Aura Cleaner stemvorken en de gong in het auraveld. Op deze wijze ontdoet de trilling je lichaam en geest van onbalans. De aanwezige energie is gezuiverd.
Dan werkt Peter aan de energiestroming van de chakra’s, meridianen en reflexpunten met behulp van stemvorken en klankschalen…. to the point! De basis hiervoor is een intakegesprek en reading, of de eventueel door jezelf genoemde punten waar je aan wilt werken en de inzichten en psychologie van het chakra- en aurasysteem.

Na een behandeling voelen mensen zich ontspannen en weer vrij van blokkades. Energie gaat weer vrij stromen. Wat kun je voelen en/of doen na een behandeling:

 • Neem rust om de ontvangen energie in je lichaam en geest te kunnen opnemen. De chakra’s passen zich na enige tijd weer aan de behoefte van lichaam en geest.
 • Het kan zijn dat je dorst hebt, omdat je lichaamscellen hun werk weer gaan doen. Door de behandeling komen veel afvalstoffen vrij. Om deze af te voeren is het belangrijk na de behandeling goed water te drinken. Zo zuiver je lichaam en geest.
 • Je kan het warm of juist koud krijgen, je ‘rillerig’ voelen of hoofdpijn ervaren. Dit is allemaal een reactie van het lichaam op de resonantie van de klank. Je lichaam wordt al het ware gereset. l
 • Deze trilling werkt nog 48 uur na in je lichaam. De bloedcirculatie is verbeterd en vocht en voeding worden beter en sneller in je lichaam opgenomen. Het is daarom verstandig na de behandeling geen alcohol te drinken.
 • De dagen na de behandeling kan je lichaam anders aanvoelen. Hoe, is niet precies te beschrijven. Ieder mens reageert anders. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd en is je energiesysteem weer op peil gebracht.

Aantal behandelingen
Vaak wordt je je na ca. vier Ohmpunctuur behandelingen bewust van de opgenomen klankresonantie. Je kunt weer helder denken en je lichaam voelt ontspannen aan. Er kunnen emoties en gedachten naar boven komen. Er kan boosheid in je opkomen en het kan zijn dat je alleen wilt zijn. Soms kan het helpen om dingen op te schrijven die in je opkomen. Die kunnen we dan in een vervolgconsult bespreken. Doelen waar aan gewerkt kan worden:

 • Het in contact brengen met eigen gevoelens, emoties, kracht, weten en intuïtie
 • Het activeren en ondersteunen van het zelfgenezende vermogen
 • Lichamelijk ontspanning
 • Het in harmonie brengen van denken en voelen
 • Psychotherapeutische doelen zoals grenzen stellen, voor jezelf opkomen
 • Op peil brengen van het energieniveau

Werkwijze
Via een intake en klankdiagnose worden thema’s en specifieke doelen vastgesteld. Dit geeft direct inzicht in de balans tussen gevoel en verstand. Het helpt om orde op zaken te stellen in het dagelijks leven, werk en privé.

Ohmpunctuur onderscheidt zich in de volgende categorieën:

Chakra en Aurareading
Het woord chakra betekent in het Sanskriet ’wiel’. De chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op uit het ons omringde energieveld, waarna die energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met het bewuste chakra. Daarom kunnen we de chakra’s en aura zien als energiecentrales in het menselijk lichaam die ervoor zorgen dat de benodigde energie daar terechtkomt waar het zijn moet. De chakra’s en de aura zijn van wezenlijk belang voor het goed functioneren voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid. Een logisch gevolg is dan ook dat als een chakra of auraveld niet goed functioneert, ofwel niet voldoende energie van buitenaf opneemt, er een onderactiviteit van de desbetreffende organen kan zijn. Tijdens mijn intake stel ik een alternatieve diagnose van het desbetreffende energieveld. Samen kijken we welke therapievorm het beste bij jou past. Ik maak hierbij gebruik van een persoonlijke chakra-analyse.

Ohmpunctuur en (psychotherapeutische) klankmassage
Ohmpunctuur en klankmassage werkt onder andere bij psychische klachten, hoofd, nek- en rugklachten, gewrichtspijnen, slapeloosheid, blokkades, angsten en spanningen. Deze methode is goed voor lichaam en geest. Door middel van de resonantie van de klankschalen, gongs, stemvorken, therapeutische kristallen schalen en andere instrumenten, wordt voornamelijk aan de ruggenwervels gewerkt die in verbinding staan met je chakra’s en auraveld.

Nieuwe Tarieven Ohmpunctuur Behandeling

Intakebehandeling € 145 (ca. 2 uur)

Tarief Vervolgbehandeling is afhankelijk van de duur van de behandeling:

 • ca. 1 uur € 95
 • ca. 1,5 uur € 120
 • ca. 2 uur € 145 (gemiddelde duur van een vervolgbehandeling)
 • ca. 3 uur € 225