Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

Jaaropleiding Metta – boeddhistische filosofie en psychologie

In deze unieke jaaropleiding ga je kennis maken met de filosofie en psychologie van het Tibetaans boeddhisme, bekeken vanuit de Ngalso Self-Healing van Lama Gangchen Rinpoche. Deze opleiding vormt een aanvulling op de opleiding Dharma of Sound.

Lama Gangchen Rinpoche is een Tibetaanse lama healer die in 1982 voor het eerst naar Europa afreist om hier vele mensen te behandelen. In de loop der jaren ontwikkelt hij de Ngalso Self Healing: een Tantra yoga methode speciaal voor de westerse mens. Onze drukke levens laten het immers niet toe om jarenlang in kloosters te studeren en te mediteren. Rinpoche draagt hierdoor bij aan de wens van Shakyamuni boeddha dat ieder mens verlichting kan bereiken. 

Net zoals de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen, komen er ook steeds meer spirituele en healing technieken vanuit het oosten naar het westen. Denk eens aan hindoeisme, boeddhisme, taoisme, acupunctuur, tai chi en reiki. Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar geluk, verbinding en zingeving omdat de moderne samenleving hen gestresst, ziek of ongelukkig maakt. Steeds vaker zoeken zij hun heil in oosterse tradities zoals het boeddhisme. 

In de jaaropleiding Metta word je uitgenodigd om vanuit de boeddhistische filosofie te kijken naar je eigen bewustwordingsproces en zo te werken aan ontspanning en innerlijke vrede. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: 

 • de geschiedenis en het ontstaan van het Tibetaans boeddhisme
 • Meditatietechnieken (o.a. Ngalso Self Healing en klankschaalmeditatie)
 • Mantra’s & mudra’s
 • Dharma rituelen (o.a. offeren en gebeden)
 • 4 pilaren van de boeddhistische filosofie
 • de werking van de geest (lojong)
 • het pad naar verlichting (lam rim)
 • Spirituele wetten 
 • Integratie in het dagelijks leven
 • De verschillende boeddha’s
 • Symboliek

Voor wie: iedereen die interesse heeft in de filosofie en psychologie van het Tibetaans boeddhisme en deze wijsheid wil integreren in zijn/haar leven. Deze opleiding is een verdieping voor iedereen die de Dharma of Sound opleiding bij Ohmpunctuur volgt. 

Docent: Renske Sackman
Gedurende de opleidingen worden er ook gastsprekers uitgenodigd.

Data: 2x per maand op de dinsdagavond (19:30 – 22:00 uur), met uitzondering van de schoolvakanties. In totaal 18 avonden.

Start: 3 april 2018

Locatie: In de gompa van Praktijk Ohmpunctuur te Apeldoorn

Kosten: Voor het eerste jaar van deze opleiding geldt een introductieprijs van €800 in plaats van €1200 (betalen in 4 termijnen is mogelijk).

Aanmelden: stuur een mail naar renske@ohmpunctuur.nl

Sound of Metta sponsort ook de uitbreiding van het Albagnano Healing & Meditation Center in Italië.
Klik hier voor meer informatie over deze plannen, uitgelegd door Lama Michel Rinpoche.