Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

Ohmpunctuur heeft mij persoonlijk veel gebracht. Het is een geweldige resonantie (klank)therapie die je weer terug brengt naar je eigen unieke trillingspatroon of (klank)bestemming, je Zielenklank (je essentie of Hogere Zelf). De psychologie van de chakra’s (energiewielen) en het subtiele lichaam (aura) staan hierbij centraal door hun eigen klankkleur en resonantie.

Van percussionist naar klankmassage en klankconcerten
Uit eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat klanken, tonen, muziek me helpen om mezelf te helen. Het zijn mijn eigen ontdekkingen tijdens mijn jeugd toen ik begon met musiceren. Het ritme, de klanken (trillingen) tijdens het drummen en musiceren gaven me innerlijke rust en kracht. Maar dat begreep ik pas op latere leeftijd. Vanaf mijn twaalfde had ik al een voorliefde voor muziek, die zich ontwikkelde tot psychotherapeutische klankmassage. Jaren speelde ik als percussionist en was ik docent slagwerk. Maar ik wilde verdieping en volgde onder andere de opleidingen voor Reiki Master, activiteitenbegeleider, Aura Chakra reading en healing, hypnotherapie, anatomie en ziekteleer, voetreflex massage, gesprekstherapie en psychotherapeutische klankmassage. Bij de klankmassage en klankconcerten gebruik ik een grote verscheidenheid aan instrumenten, zoals Tibetaanse en kristallen klankschalen, fluiten, gongs, trommen, harmonium, etnische muziekinstrumenten, stem en ademhalingstechnieken.

Van soundpunctuur naar Ohmpunctuur
Vanaf 2008 ben ik me gaan verdiepen in het werken met stemvorken. Het op deze wijze gebruiken van klank heet nu Ohmpunctuur. De ervaringen en kennis opgedaan in de afgelopen 20 jaar als creatief klank therapeut, met name op het gebied van klankdiagnose, heb ik uitgebreid door het werken met Ohm therapeutische stemvorken te integreren in mijn klankmassages en verder te ontwikkelen tot Ohmpunctuur. Deze stemvorken zijn akoestische instrumenten die gestemd zijn in de oerklank Ohm (Om of Aoum) toonhoogte en bijbehorende boventonen. Het luisteren naar muziek die gecomponeerd is met als basistoon de Ohm toonhoogte (tussen C en de Cis) samen met de trillingsfrequenties van de Ohm stemvorken hebben een enorme gunstige invloed op ons lichaam. Omdat ons lichaam voor meer dan zeventig procent uit water bestaat, is het een perfect resonantie-instrument en door middel van geluid bereik je dan alle delen van het lichaam.

kristal-gongTrillingsgeneeskunde steeds belangrijker
Voor mij staat vast dat de trillingsgeneeskunde in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze maatschappij. De wetenschap komt steeds meer tot de conclusie dat alles trilling is. Er komen steeds meer (dure) apparaten die frequenties kunnen produceren en doorgeven aan het lichaam, maar die geven weer een stralingsbelasting voor het lichaam. In tegenstelling tot het werken met Ohmpunctuur, een heel gerichte behandeling, die geen bijwerkingen kent. Ohmpunctuur is ‘to the point’, zoals een cursist het verwoordde. Je voelt de frequenties van de Ohm stemvorken, klankschalen en gong en je ervaart op deze manier een gevoel van eenwording, van rust, kalmte en vertrouwen. Ohmpunctuur kan een goede aanvulling zijn voor reguliere of complementaire therapievormen voor zowel volwassenen als kinderen. Zoals bijvoorbeeld bij stoel- of voetreflex massages, regressie therapieën, gedragstherapie bij Kinderen met ADHD en emotionele klachten. Voor kinderen is dit een geweldige therapievorm in resonantie om hun balans weer terug krijgen.

Energetische vervuiling
Velen van ons zijn energetisch vervuild en uit balans. Niet alleen door de overvloed van geluiden door het (lucht)verkeer, stralingen van elektrische apparaten, zendmasten, mobiele telefoons, etc. maar ook door stress, emoties en energetisch vuil van anderen. Door de blokkades in de chakra’s en energiebanen, en het energetisch vuil in de aura kunnen dagelijkse en oude emoties/patronen (karma) niet ontladen (losgelaten) worden. Je raakt uit balans of beter gezegd, je raakt je unieke trillingspatroon/klankkleur kwijt. Alles wordt teveel, je bent moe, uitgeblust en de stress en drukte van het dagelijks leven in onze maatschappij eisen hun tol. Het lichaam wordt ziek en er ontstaan lichamelijk en/of psychische klachten. Met name empatische beroepen, zoals therapeuten en mensen die werken in de dienstverlenende zorg, staan bloot aan energetisch vuil van anderen.

Ohmpunctuur is de oplossing voor jouw energetische vervuiling en vermoeidheid!
Hoe kun je anderen helpen als je zelf niet lekker in je vel zit. Therapeutische gesprekken kunnen helpen om inzicht te verschaffen, te relativeren en te accepteren. Maar het lichaam is dan nog niet zover om oud zeer los te laten en te helen. De trillingen en de toon van de Ohm therapeutische stemvorken in combinatie met de helende klanken van Tibetaanse en kristallen klankschalen en de Ohm muziek resoneren diep in het fysieke lichaam tot op celniveau, alsook het subtiele lichaam (aura) op energetisch niveau (tot op je ziel?!). Heffen blokkades op in je energiekanalen (meridianen) waardoor opgehoopte afvalstoffen (toxines) het lichaam beter kunnen verlaten. Het allermooiste is echter dat Ohmpunctuur oude emoties en patronen (karma) transformeert waardoor de chakra’s en het aura kunnen ontladen (loslaten). Ontspannen en verlost van toxines en energetisch vuil, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam volledig tot zijn recht komen.

Preventieve zelfbehandeling met Ohmpunctuur
Ohmpunctuur kan je hierbij helpen. Hetgeen wat vervuild is, kun je zelf schoonmaken. Na enkele klankmassage behandelingen is het dan ook mogelijk om zelf preventief aan de slag te gaan. Je kunt de stemvorken overal mee naar toe nemen en de basisprincipes zijn voor iedereen eenvoudig aan te leren. Door regelmatige (zelf)behandeling met de Ohm stemvorken (zie Opleidingen Ohmpunctuur Module 1) kun je jezelf helpen je eigen trillingspatroon (klankkleur) te onderhouden. Je houdt je chakra’s in balans en je energiebanen schoon zodat toxines het lichaam kunnen verlaten. Je eigen unieke klankkleur (frequentie) helpt je in je kracht te staan, bewust te zijn en het allerbelangrijkste, het schermt je af tegen trillingen en resonanties van buitenaf die niet bij jouw frequentie passen. Dat geeft een enorme rust en gevoel van bevrijding; de negatieve resonanties en/of emoties (energetisch vuil) van anderen vervuilen je niet meer.

Missie
Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen en bewust te maken van de helende werking van klank en resonantie en de toepassing hiervan op een verantwoorde manier. Mensen helpen bij het terugvinden, herstellen en het zelf preventief onderhouden van hun eigen klankkleur (essentie) en het zelfhelend vermogen van het lichaam als bescherming tegen invloeden van buitenaf die je kunnen raken en uit balans brengen. Dan kan je zijn wie je bent en je passie leven.

‘Vanuit stilte wordt klank, stem en houding ten opzichte van jezelf en medemens geboren!’

Met een vriendelijke klankgroet,
Peter Gouw