Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

Onder het reactieformulier vind je de ervaringen van cliënten en studenten over Ohmpunctuur!

Wil je ook jouw verhaal met ons delen?
Wij horen graag jouw ervaring met Ohmpunctuur!.

Je naam zoals benoemd in het tekstvak zal worden gebruikt bij je reactie.
Je mailadres zal niet zichtbaar zijn op de website.

Wil je ook een reactie plaatsen op de website, dat kan met dit formulier:

je naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Je reactie

Je reactie zal niet direct zichtbaar zijn op de website,
maar geen zorgen, hij is bij ons aangekomen

> Reactie van Marjolein op haar Geometrische Sound Healing, geplaatst op 23 november 2018
Lieve Renske en prachtige Peter,
Al jaren blijf ik hangen in de stilte, weet ik dat de volgende stap aan mij is. Maar al die jaren kon ik dat ene zetje voor de volgende stap niet vinden. Totdat ik tussen de snaren en boven de schalen lag en jullie mij hebben bevrijd van de aan mezelf opgelegde beperkingen met de overweldigende klanken van de dubbele klanktafel. De stilte is verbroken, ik neem (eindelijk) kleine maar wel de volgende stappen. Dank jullie zo veel 🍀

> Reactie van Daphne op haar Geometrische Sound Healing, geplaatst op 12 november 2018
Op 18 oktober had ik een behandeling, dit scheef ik een week na de tijd.
Een weekje heb ik alles op me in laten werken om dit alles goed te kunnen delen. Vorige week donderdag kwam ik aan bij Peter en Renske, hartelijk werd ik ontvangen met een kopje koffie en begon ons avontuur eigenlijk al, door een fijn kennismakingsgesprek, rondleiding en een krachtige reading, gingen we naar de  Geometische Sound Healingsbank, prachtig in elkaar gezet, gedacht aan alle elementen om het klanken van horen en voelen te versterken.
Mijn geluk was dat naast Peter, ook Renske aanwezig was, door de mannelijke en vrouwelijke energie samengevoegd met de trillingen van het gitaarspel, de klanken van de energie van kristallen schalen en andere klankschalen. Heb ik alle elementen langs voelen en horen komen, golvend door mijn lichaam en daarbuiten.
Renske zorgde voor mij voor een focus door de zee van geluiden en de zwaardere mantra van Peter zorgde voor een nog diepere dimensie in de meditatieve staat waarin ik verkeerde.
Het was een ervaring op zich, al die geluiden, trillingen. Ik heb water, dolfijnen, vuur en aardse trillingen langs horen en voelen komen en aan het eind voelde ik lucht, ruimte in mijn longen rust in mijn hart alles bruiste na “ MAGNIFICO”.
Dit samen vormde het gevoel “Hier was ik naar opzoek”.
Langere tijd ben ik al opzoek naar een balans tussen mijn hogere en lagere bewustzijn, dit heeft mij ook op het pad van Peter gebracht daarvan ben ik overtuigd.
De nacht na de sessie heb ik in een meditatieve staat doorgebracht, de trillingen werkten de dag daarna gewoon door, was wel wennen aan de stroming in mijn lichaam. Normaal met yoga probeer je in jezelf te keren, dit ging zonder moeite de juf had “ toevallig” de les de avond vooraf gaande aangepast naar een chakra gerichte les haha
De week die volgde was “open maar ook confronterend“ voelde spanningen op mijn borst, die veranderde in opluchting, hoofdpijn van alles wat binnen kwam (waardoor ik ook veel naar binnen keerde) dit veranderde naar een balans en nog beter aanvoelen.
Dit betekent voor mij dat ik de goede kant op ga op het pad dat ik nu bewandel!
Bedankt Peter en jij ook Renske en tot de cursus op maat!

> Reactie van Miranda op haar training op maat over kristal healing, geplaatst op 7 november 2018
Ik heb een hele fijne kristal healing training op maat van Peter gehad.Hij heeft mij duidelijk verteld welke materialen wel en niet goed zijn om te gebruiken en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ook heb ik heel veel van hem geleerd en vind hem een fijne en goede leraar.

> Reactie van Janneke op de Geometrische Sound Healingen van haar zoon Joris, geplaatst op 18 oktober 2018
Joris heeft 12 jaar geleden een ongeluk gehad waarna hij  3 weken volledig in coma is geweest en daarna ongeveer 2 maanden vegetatief en daarna van laag bewust naar bewust is gegaan. Een lange en zware tijd waar hij met behoorlijke schade is uitgekomen. Tijdens zijn laag bewuste periode liet hij ons regelmatig weten dat hij omringt was door onze overleden ouders en een goede vriendin. Hij heeft lange tijd in 2 werelden geleefd. De eerste 7 jaar van zijn herstel waren gericht op fysiek herstel (je doorleeft opnieuw alle leeftijden), na deze 7 jaar is Joris redelijk hersteld, nog wel volledig rolstoel gebonden maar behoorlijk zelfstandig. In het achtste jaar na zijn ongeluk wordt hij heel depressief, deels door medische problemen (blijkt achteraf) en deels door het verlies van zijn oude leven. In 2016 komen we via Annette Eschweiler terecht bij Peter en samen met Peter is de weg naar psychische balans en lichamelijk herstel ingezet. Eerst wat intensiever maar in de loop van de tijd komt Joris elke maand voor een korte behandeling als ‘onderhoud’. Peter laat ons als ouders begrijpen waar Joris is geweest direct naar zijn ongeluk en dat hij heel goed in staat is daar naar terug te keren omdat hij zich daar heel veilig heeft gevoeld. Langzaam leren wij en ook Joris begrijpen hoe dit in elkaar zit. Elke keer als Joris bij Peter is geweest ontstaat er weer een ontwikkeling in de ruimste zin van het woord, maar met name ook berusting en balans. Prachtig om te zien hoe Peter en Joris elkaar begrijpen zonder dat ze hoeven te communiceren, wat zijn wij dankbaar dat Peter zo begaan is met Joris zijn verhaal en situatie. Ik kan werkelijk iedereen aanraden om Peter te consulteren voor dit soort gecompliceerde zorg, je leert als mantelzorger, professioneel verzorgende om te gaan met de uitdagingen van de fysieke en psychische uitdagingen.
.

> Reactie van Cora na het ontvangen van een duo-behandeling, geplaatst op 18 oktober 2018
Deze keer heb ik mijn man meegenomen voor een duo-behandeling. We worden gezellig ontvangen met een kopje thee. Ik kijk er nu alweer naar uit om te mogen genieten van de prachtige klanken van de klankschalen en te baden in muzikale trillingen. Het samenspel van Peter en Renske is prachtig om te ervaren en uiteindelijk smelten onze harten samen op dezelfde resonantie!

> Reactie van Kees Schenk na het ontvangen van de Geometrische Sound Healing met de dubbele klanktafel, geplaatst op 8 oktober 2018
Ik ben gelijk gaan schrijven in de trein omdat de energie nog in mij mag zakken. Maar dit is ook het moment dat de ervaring nog zo vers in mij doorresoneert. Ik voel dat ik jullie deze woorden daarom in zijn puurste vorm wil geven. Dichtbij het beleefde moment dat doorstroomt door mijn wezen. Peter legt mij uit dat dit (de Geometrische Sound Healing met de dubbele klanktafel, in het hoger en lager bewustzijn in resonantie) de kers op de taart is van zijn 35 jaar ervaring en werk met de geometrie van resonantie. Al toen hij heel jong was zag hij dat dit is wat het uiteindelijk zou worden. Elk leven kent een meesterwerk, de kroonjuweel van je creatie, de missie waarvoor je in dit leven gekomen bent. En Peter vertelt mij dat dit die van hem is. Deze dubbele klanktafel, met alle gongs, schalen en snaren die erop en omheen gebouwd zijn. Dit is waar hij zijn leven als klankhealer naar toe heeft gewerkt. En nu mag hij hier de mensen kennis mee laten maken. Die hier in hun bewustzijn klaar voor zijn. Want dat is niet iedereen. Dit is de toekomst. Elk deel van deze tafel, elk instrument eromheen is perfect in de geometrie op elkaar afgestemd zodat je gestemd kan worden op DNA, cellen en in al jouw lagen van bewustzijn. Deze is liefde, en daarmee kan het jou terug brengen naar liefde. En daar hoort iemand bij die het kan bespelen met zijn hart en ziel, en de muzikale kennis heeft om te begrijpen hoe je dit doet.

Voor deze behandeling mocht ik het geluk hebben dat zowel Renske en Peter mij behandelden. Als ik in een behandeling ga stem ik me af op mijn fysieke en energetische lijf. Zodat ik de klank volledig kan ontvangen, in al mijn lagen. En kan gaan reizen op de golven van de klanken. Dit was daarin de mooiste reis die ik heb gemaakt van binnen. Liet mijn lichaam in elke laag spanning ontladen. Spieren popte open en ik ervoer doorstroming door mijn hele lijf. En in het midden van dat alles begonnen Peter, in de lage boeddhistische klanken en mantra’s, en Renske in de hoogte, de stem van een engel, te zingen, wat me meenam naar werelden ver van hier. Waar alleen maar liefde en licht is. De energieën die je alleen in films ervaart, in de arctische natuur van IJsland. Wat ik tijdens deze behandeling kon ontvangen was vrede, liefde en licht in al mijn lagen. En nu, zittend in de trein. Net lopende door de stad Amsterdam, voel ik me thuis in mezelf, stil in mij, kan ik mezelf helemaal voelen. Wat een cadeau heb ik mogen ontvangen van deze lieve mensen. En wat gun ik dat iedereen. Een geschenk voor jezelf.

> Reactie van Peter Houben na het volgen van Ohmpunctuur module 1 en 2, geplaatst op 2 oktober 2018
Van nature ben ik iemand met een gezonde dosis logisch denk vermogen, en absoluut niet zweverig. Achter al wat is zit een patroon en een samenhang. Door mijn verbondenheid met planten en astrologie (van kind af aan), ga je dingen ontdekken in de natuur die met logisch verstand niet te verklaren zijn. o.a. dat de groei van planten sterk afhankelijk is van de fasen van de Maan en andere planeten, en dat muziek spelen tussen planten in tuinbouw kassen tot wel 20% meer vruchten dragen, en dat een Franse (zeer gerenommeerde) wijn teler muziek van Bach speelt in zijn percelen met druiven, wil toch wel wat zeggen.

Logischerwijs ga je dan denken, waarom zou muziek (trilling) dan niet ook bij mensen een genezende werking hebben?  Perslot van rekening is alles in het heel-al opgebouwd uit atomen, protonen en elektronen die om elkaar heen draaien, deze draaiing geeft trilling, zodoende trilt alles ook stenen die uit een vaste vorm (blijken) te bestaan. Daarom zijn er ook zoveel mensen die een helende werking ervaren bij Lithotherapie.

Het grote voordeel van Ohmpunctuur van Peter Gouw is dat hij een unieke methode heeft ontwikkeld om het hele welbevinden van de mens in balans te brengen doormiddel van stemvorken en klankschalen, maar je kunt er ook zeer doelgericht mee werken.

Ik stond er bij de 1e module wat neutraal en afwachtend in, totdat ik enkele bekenden heb getest d.m.v. de basis metingen die we van Peter Gouw hebben geleerd, en tot zeer verrassende resultaten ben gekomen. Toen ik met de stemvork de armen van een cliënt ging scannen viel de trilling volledig weg net voorbij de schouder (niet op de schouder). Later bleek bij een scan in het ziekenhuis dat er inderdaad een kneuzing is net voorbij de schouder. Terwijl de cliënt steeds aangaf dat zij van de schouder last had. Door de juiste stemvork te gebruiken is het mogelijk deze pijnlijke pek ook weer op te heffen.

Zo zie je dus hoe nauwkeurig je een diagnose kunt stellen en de klacht kunt opheffen met behulp van stemvorken! Wat je bovendien ook heel goed geleerd krijgt is de juiste ademhalingstechniek toe te passen bij elke handeling die de therapeut doet. De juiste ademhaling bepaalt uiteindelijk de effectiviteit van de behandeling.

Uit grond van mijn hart kan ik alleen maar zeggen: Dat Peter Gouw een hele serieuze therapeut en docent is, hij is zeer kundig en heel nauwkeurig in zijn behandelingen en lesgeven als docent!

Fleurige Groeten
Peter Houben

> Reactie van Anneke op haar duo-behandeling, geplaatst op 1 juni 2018
Vandaag is mijn man jarig. Daar hij niet zo van de cadeau’s in de vorm van spullen is heb ik hem vorige week verrast met een duo behandeling bij Ohmpunctuur. Wat een bijzondere ervaring was dat !!!
Behalve dat wij tijdens deze behandeling energetisch op elkaar werden afgestemd maakte het ons weer heel erg bewust van de verbinding die wij met elkaar hebben. Ik “voelde” en “zag”  weer heel duidelijk hoe uniek, mooi en liefdevol wij als mens zijn en hoe bijzonder onze verbinding is. Het maakte mij ook bewust dat echt samen “zijn” niet iets vanzelfsprekends is. Over mooie  en liefdevolle mensen gesproken: Peter en Renske wat jullie tijdens deze behandeling met jullie unieke gave teweeg brengen maakt dat wij er met dankbaarheid en liefde op terug kijken/voelen. Dank jullie wel. X

> Reactie van Kim op haar Ohmpunctuur behandelingen, geplaatst op 21 mei 2018

Onlangs kwam ik met Peter in contact. Ik kampte met mijn gevoeligheid, hierdoor nam ik o.a. energieën van anderen over en wist ik soms niet meer wat van mij was of van de ander. De wereld kwam intens binnen, ik voelde iedereen en  werd hier letterlijk ziek van. Ik had al zoveel gedaan, en op de een of andere manier bleef ik in cirkeltjes gaan.  Hoewel ik al heel wat healers/lichtwerkers de revue zien passeren en er eigenlijk klaar mee was, begon ik -ietwat sceptisch-  aan mijn eerste sessie.

Die was echt life changing! Vanaf dat moment wist ik: dit is anders. Ik voelde diep in mijn hart, dit is de sleutel  tot verandering.  Ohmpunctuur heeft mijn leven nu al enorm veranderd. Een sessie in resonantie werkt nog dagen door en zorgt ervoor dat ik bergen kan verzetten, weer helemaal in mijn natuurlijke, krachtige flow kom en mijn levensvreugde per dag toeneemt. Het openen van mijn Kundalini zorgt ervoor dat ik meer en meer stroom, nog meer straal en nog meer onvoorwaardelijke liefde ervaar. Voor de overige momenten, die gelukkig steeds minder worden, heb ik de stemvorken die me helpen mezelf energetisch schoon te houden, of bij te tanken.  

Ik heb Peter leren kennen als een man met een enórme drive en passie.  Niet alleen heeft hij zijn gouden hart op de juiste plaats zitten,  hij is  voor velen een  rots in de branding. Peter staat voor iedereen klaar, deelt zijn kennis vanuit liefde en compassie, en geeft je op de juiste momenten een benodigde schop onder je kont.  De kennis die hij heeft van sound en het boeddhisme is fenomenaal.  Daarnaast beschikt hij over een feilloos waarnemingsvermogen. Zijn nuchterheid en ‘cut-the-crap-mentaliteit’ is een van de dingen die ik enorm aan hem waardeer.  Peter schroomt niet om te zeggen wat hij ziet, op zijn eigengereide manier, is eerlijk en recht door zee.  

Ik kan het iedereen aanraden, als je echt de diepte in wilt, bereid bent aan jezelf te werken, naar jezelf te kijken en het heft in eigen handen te nemen, hierbij aangestuurd door iemand die écht kennis heeft van zaken, je uitdaagt, spiegelt en op tijden een hart onder de riem steekt, dan is Ohmpunctuur echt iets voor jou. Hij doet het niet voor, maar mét je. 

Dank voor wie je bent lieve Peter, je hebt een prachtige praktijk opgezet met (h)eerlijke, liefdevolle mensen aan je zijde, en ik ben blij dat ik je heb ontmoet! Je bent een prachtvent. Met een gouden hart, en gouden stemvorken 🙂 Je hebt me doen inzien dat mijn gevoeligheid een kracht/gave is, en geen last. Ik kijk uit naar het vervolg van deze muzikale reis! In diep vertrouwen en dankbaarheid.

Dank voor je (engelen)geduld, je openheid, je geloof,  je delen en vooral je zijn!

Liefdevolle knuffel, Kim

> Reactie van Wil Bevers op de workshop Mala & Mantra, geplaatst op 9 mei 2018

Op zondag 29 april heb ik de workshop Mala & Mantra gedaan, samen met Annemarie en Claudia. Deze cursus werd gegeven door Renske en Rémon. Het was een mooie ervaring  in een heel ontspannen sfeer. Mantra’s zingen is voor mij sowieso al heel fijn om te doen en als je daar dan  een zelf gemaakte mala bij gebruikt waar tijdens het maken ervan de intentie van een mantra ingezet wordt maakt het nog iets specialer. Ik heb meerdere mala’s maar deze voelt echt anders omdat je hem zelf, met je eigen energie gemaakt hebt en is daardoor ook speciaal omdat er maar èèn zo’n mala is. Tashi Delek, Wil

> Reactie van Crispijn op zijn duo-behandeling, geplaatst op 9 mei 2018
Ontzettend bedankt Peter Gouw en Renske Sackman! ❤🙏 Wat een ontzettend mooie ervaring was het om bij jullie samen een duo behandeling te doen! Heel fijn om te voelen hoe ik na een korte tijd in de resonantie kon zakken en zo de energie flow tussen mij en Deliana kon ervaren. Het voelde aan het eind alsof we samen een energetische dans deden, erg bijzonder om te ervaring. Nu alles laten indalen en de resonantie zijn werk laten doen. Erg dankbaar voor jullie liefde en samenspel! Om tare tuttare ture soha.

> Reactie van Kim op haar training op maat, geplaatst op 27 februari 2018

Peter, waar te beginnen.. en zijn hier wel woorden voor.. evenals mijn hoofd dat vooral leeg was en mijn lijf dat zonder oordeel ontvankelijk was voor iedere trilling aanwezig. Het allemaal laten gebeuren en de energie zijn/haar werk laten doen, dat is het hoogst haalbare / de meest prettige staat van zijn wanneer ik in je aanwezigheid ben en bezig ben mezelf te ontwikkelen en diep gewortelde pijnen de ruimte wil kunnen geven. Met ontwikkelen bedoel ik iets tweeledigs dat tegelijkertijd plaats vindt; je bent me praktisch aan het onderwijzen in de wondere wereld der resonantie therapie, waarbij ik zelf tegelijkertijd het ‘object’ of ‘subject’ (ofwel de aanwezige energie) ben, waardoor ik niet anders kan dan leren van mijn eigen knelpunten en deze tegelijkertijd doorvoelen, waarop ik een staat van verlichting ervaar. Resultaat = euforie; ik begrijp je lessen, plus het geleerde werkt.

Er zijn pagina’s vol te typen over hoe prachtig mijn eerste 1 op 1 training bij je was, en tegelijk is het kort samen te vatten; met energie ‘werken’ voelt geweldig, helder en doelgericht. Ik hoop dat ik velen zal mogen inspireren in de toekomst via de kennis die je me laat herinneren.

Aan de slag nu! Ik heb er enorm veel zin in 🙂

> Reactie van Jan en Ans op hun training op maat, geplaatst op 1 februari 2018

Lieve Peter en Renske wij hebben als stel een cursus op maat bij jullie gevolgd.Dit was een heel fijne en bijzondere ervaring. Buiten het feit dat we met de stemvorken leerden werken, leerden we ook de zwakke en sterke punten in onze relatie kennen. En hoe we elkaar daarin konden versterken. Via deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor deze 2 fantastische dagen .

Veel liefs Jan en Ans

> Reactie van Anneke van Rijswijk n.a.v. de nieuwsbrief, geplaatst op 9 januari 2018

Hoi Peter en Renske en natuurlijk allen die betrokken zijn bij Ohmpunctuur….. ik wens jullie ongelooflijk veel succes voor 2018. Ondanks dat ik slechts 2 modules heb gevolgd, heeft het voor mij een heel positieve verandering gebracht. Ik ben daar nog steeds dankbaar voor en blij dat ik jullie nog steeds kan en mag volgen.

> Reactie van Anneke op het Sound Healing Concert in de Annakerk op 16 december 2017

Goedemorgen lieve mensen, ik wil jullie bedanken voor de mooie bijzondere avond. Ben jullie stuk voor stuk dankbaar, wat een bijzondere gave hebben jullie. En dat ik daar dan gewoon tussen mag gaan liggen.
Wat jullie weten “neer te zetten” met elkaar, door samen “te werken” is echt groots!!! lieve groetjes Anneke
 

> Reactie van Ilonka van Gog over haar training op maat, geplaatst op 15 december 2017

Een groot cadeau voor mezelf waar veel gebeurt en deze twee dagen wel een week lijken. Diep naar binnen kijken voelen en dan weten wie je bent en waar je aan mag werken. Heel mooi hoe Peter Gouw dat doet en alles wat er zich aandient weet in te zetten om jou te helpen, daar is er maar 1 van. Het heeft mij inzicht gegeven wat mijn kwaliteiten zijn en daar ben ik heel blij mee. 70 wierookstokjes aansteken een heel mooi boeddhistisch ritueel met alles wat daar bij komt kijken. Voor dat ik het zelf had uitgerekend stond het al klaar.  Lieve Renske en Peter het was en is een verrijking in alles wat is langs gekomen. Vandaag hou ik het op 3 wierook stokjes. 
Liefs Ilonka

> Reactie van Dima over haar training op maat, geplaatst op 04-08-2017

Lieve Peter, het is prachtig om te zien hoeveel passie en liefde jij hebt voor zowel je werk als voor de medemens. Je coacht een ander met hart en ziel, waardoor je de beste versie van onszelf laat ontdekken. Je eert anderen wanneer je ze behandelt met de waardigheid die ze verdienen. Je oordeelt zuiver en geeft een helder inzicht en een diep begrip. Je reageert op de behoeften van anderen door hun hulp te geven en warmte. Je bent constant in je liefde, en trouw in je vriendschap. Jouw passie en liefde is de kracht die ons energie geeft en richting wijst. Je verbindt een hart met een ander. Bedankt voor de leerzame training! Liefs, Dima

> Reactie Trudy Warger over haar training op maat, geplaatst op 05-07-2017

Lieve Peter, ik wil jou bedanken voor afgelopen 2 dagen Ohmpunctuur Training Op Maat. Het ware intense dagen en ik moest daar ook even van bijkomen, maar wat heb ik fantastische dagen met jou mogen doorbrengen. Er is ook zoveel te vertellen en te leren, maar het moet ook allemaal verwerkt worden. Het valt niet mee door 49 lagen van bewustzijn heen te gaan, maar je doet dat op een hele liefdevolle, fijne manier. Jij geeft een mens zoveel vertrouwen en een gevoel van veiligheid en de kracht er te mogen zijn en te durven leven. Je bent een master op het gebied van Resonantie therapie, een Sound Healer, een Reader en weet hoe het alleemaal werkt. Ik voel me nog altijd een groentje haha, maar leer veel van je. Bewustwording  van mijn gave als PaardenCoach en Reader/Healer voor paarden, meer vertrouwen te hebben in het communiceren met paarden en dieren in het algemeen en mag meer op mijn eigen intuïtie/gevoel afgaan, omdat dit al sterk ontwikkeld is. Het mooie is dat je in die bepaalde frequenties dit dus kan horen op het moment dat jezelf het instrument aanslaat of erbij staat, hoor je je eigen trilling hierin terug, als je daarin op dezelfde frequentie zit of mee resoneert, hoor je een toon. Het belangrijkste is, voordat ik Ohmpunctuur voor paarden mag gaan leren, eerst aan mezelf werk, oude blokkades, trauma’s en bepaalde overtuiging  worden besproken, verwerkt en getransformeerd op een fijne zachte manier. Het lichaam en geest worden geheald tot op celniveau. Tijdens deze sessie waarbij Peter instrumenten bespeeld, en laat klinken, Sjamanistische drum, fluit, oerklanken en stem maakte heel wat in mij los, mijn eigen oerkracht is weer naar boven gekomen, het voelt ook als thuiskomen of ik even terug ben in een tijd waarin ik missschien wel eerder geleefd heb…..Wauw 🙂 als een warm bad, daarbij donderde het buiten van de onweer, dat maakte het bijna nog intenser dan dat het al was, de ramen trilde, mooi dat alles mee gaat in die flow. In de prachtige energie van de Gompa onder de Mandela mogen slapen, was fijn. Uiteraard is er voor mij ook nog werk aan de winkel, uiteraard is niet alles direct opgelost, maar zijn in de diepere lagen van bewustzijn aangeraakt. Op een of andere manier ga je toch anders naar bepaalde dingen kijken en er mee om. Vooral nu weer thuis te zijn aan mezelf blijven werken, mijn lichaam aura en chakra’s schoonhouden van energetische vervuiling etc. d.m.v. de stemvorken  en klankschalen en jaaaa ik mag de eerste zijn om met deze prachtige nieuwe gouden stemvorken te mogen werken WAUWie. Heel wat op drachten mee gekregen en over 2 a 3 maanden terug om te kijken of ik hard genoeg gewerkt heb en er klaar voor ben om Ohmpunctuur
Voor Paarden te mogen leren. Met de methode van Peter Gouw, Resonantie Therapie voor Paarden. Je bent natuurlijk zelf het instrument en die moet goed in de energie zitten en met de juiste liefdevolle intentie kunnen werken in de combinatie met de stemvorken en klankschalen.
Onvergetelijk leerzaam, gezellig want tussendoor hebben we ook lekker gelachen en gegeten, muziek gemaakt en geluisterd. Je bent een kanjer en ik zou dit iedereen een keer aanraden en gunnen, om meer in de verdieping  gaan, ieder op zijn eigen pad en met zijn eigen kennis. I love you XXX Trudy Warger, www.equichester.nl

> Reactie Daniela Pejkova over haar klanktafelbehandeling, geplaatst op 15-06-2017:

Vandaag ben ik bij Peter in behandeling geweest. Wat een geweldige en positieve sessie was het. Ik voel me stevig gegrond en in mijn lichaam zo heerlijk licht. Iets wat ik in jaren niet meer heb gevoeld.

> Reactie Mara van Hoek over haar klanktafelbehandeling, geplaatst op 30-05-2017:

Lieve Peter, wat een Ohmpunctuur sessie was dat!! De ervaring om met mezelf samen te vallen, mijn kleine meisje en volwassen zelf eindelijk de zo verlangde connectie te zien maken… Goud!! Wij zijn samen onderweg… halleluuuuuuuuuyaaaaaa… tralalalalalalala, halleluhuyaaa!! Dankjewel voor je veiligheid, je speelsheid en  humor, je directheid, je vakmanschap en heldere kijk… en aan alle resonanties die met je mee werken… wat een healer ben jij!!
Diepe buiging en high five!

> Reactie Silvia Dragt over haar klanktafelbehandeling, geplaatst op 11-11-2016:

Lieve Peter, dank je wel voor wat jij betekent voor deze wereld en dank dank dank voor de werkelijk niet te bevatten behandeling op de geometrische klank tafel…recht in mijn ziel, direct vanaf het begin…het is ongelofelijk wat de resonanties doen en hoe ze lichaam en ziel laten uitstijgen tot ongekende hoogtes. Peter, je bent een magische sound healer en meer dan dat! Zo trots en dankbaar dat we elkaar ook in dit leven tegen zijn gekomen. Je gaat nog zoveel betekenen voor ons allemaal. En lieve iedereen, de geometrische klanktafel is een onvergetelijke ervaring! Een groot kado voor een ieders mooie ziel!

> Reactie Linda Kant over haar klanktafelbehandeling, geplaatst op 08-11-2016:

Vanmiddag weer een bijzondere Ohmpunctuur behandeling mogen ontvangen van Peter Gouw, dit keer op de nieuwe klanktafel. Onvoorstelbaar wat er gebeurt wanneer Peter de stemvorken, klankschalen, enorme gongs en de snaren van de klanktafel in trilling brengt. De klanken, de trillingen en de resonantie werken zo diep door in het lichaam. Met de eerste klanken kwam er meteen een golvende energiestroom op gang, golvend van mijn tenen tot aan mijn kruin! Op diep niveau voel ik mij geschoond, alsof er diepe zwarte plekken uit mijn systeem zijn opgelost. Peter is een alchemist met klanken en trillingen!! Na de behandeling voelde ik me ongelooflijk mooi, krachtig, schoon en helder…en nog steeds!
Dank je wel Peter, ook voor je heerlijke gepassioneerde spirit!

> Reactie Ineke van den Berg over Italië, geplaatst op 01-11-2016:

Op het laatste moment besloot ik dat ik nog mee wilde naar Italië. Dank hiervoor lieve Brigitte, want dat is de reden dat ik ook daadwerkelijk nog mee kon (iets met koppels). Toen ging alles rollen, regelen met Mijke en ja ik kon ook mee. Wauw, wat vond ik het spannend. Ins blaue hinein… Ik wist ook niet goed wat het allemaal inhield en wat ik kon verwachten en dat is voor mij best een ding. Loslaten heet zoiets.. 

Een mooie oude klankschaal moest er mee, deze heeft mij dezelfde middag nog gekozen (want een klankschaal kiest jou…) en in de loop van de anderhalve week die ik voor die tijd nog had heb ik deze ingewijd.

Gevlogen vanaf Eindhoven en in Bergamo mijn lieve medereizigers ontmoet. Samen gereden naar het prachtige klooster van Lama Ganghen. 

De hele week is voor mij in een roes verlopen, de hoge energie die ik voelde in mijn hoofd, bijna geen slaap gehad en dan mijn lijf die een heel hoop moest transformeren. En dat allemaal onder liefdevolle begeleiding van Peter en Annette, maar ook zeker van alle mensen in de groep. 

Ik ben intens dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken, ontroerend, liefdevol, uitdagend, zachtheid en nog veel meer wat ik zo niet allemaal kan benoemen. Ohmpunctuur is duidelijk voor mij een weg die ik wil gaan en ik ga zien hoe het zich ontvouwt.

Dank jullie allemaal voor deze intense week en tot heel gauw ziens! Namaskar! 

> Reactie Jolanda Vijverberg (Docent Module 1) over Italië, geplaatst op 01-11-2016:

Heb je even?!
De reis naar Italië naar het klooster van Rinpoche Lama Gangchen

Een hele bijzondere week met allemaal cadeautjes ben ik aan het laten bezinken. De week leek wel een maand. zoveel beleefd en weer geleerd! Voor mij was dit de tweede keer naar het Klooster van Lama Gangchen in Italië, maar zo intens en dat wil ik graag beschrijven en met jullie delen. Er waren veel momenten en ik merkte tijdens het schrijven dat ik wel door kon gaan, ik heb er een paar voor mij bijzondere momenten uitgehaald. 

De reis naar Italie met de auto en 4 mooie wijze vrouwen, de sisterhoods. Tja de reis duurde 10 uur en van de 10 uur hebben we 9 uur 45 minuten gepraat, er werden al heel wat oude stukken uitgewerkt. Een fijne verbinding, ook nu na Italie, voelt dat nog steeds zo.

Het was een week met confrontaties, liefde, verbinding, intens genoten, zo indrukwekkend de gompa, ontroerend en het gevoel van thuiskomen. Ik heb gelachen, gehuild, gedanst, mantra’s gezongen , gemediteerd , de teachings van Lama Michel, de nalgsoselfhealing en de gura puja en wat wordt ik hier blij van!

Ik voel mij intens dankbaar voor alle cadeautjes die ik van Peter en Mijke en Annette, Kees Peters, Mandy en Kim, Eva, Mirjam en Carina en van de mooie groep heb mogen ontvangen. Maar nu nog steeds na de reis, voel ik de verbinding met de groep van Italië.

Het authentiek werken met de oude klankschaal, het in de ogen kijken van levenslessen, het zien van aura’s en het samen zingen van de mantras, en voor mij het meest bijzondere het moment dat Peter mij een transmissie overbracht/initiatie, een kennisoverdracht van alle reïncarnaties van Peter Gouw. Ik wist niet wat er gebeurde zo vanuit het niets, keek Peter mij aan en voelde ik een stroom van energie binnenkomen via mijn derde oog. Ik dacht nog peter kennende dat hij een grapje aan het uithalen was en voelde me wel wat ongemakkelijk eerst, en toen zag ik ineens de gezichten van Peter vanuit zijn reïncarnatie. Ik schrok, en heb mij tegen mezelf gezegd dat het goed was. Ik zei kijk maar het is goed! Ik voelde wat hij had doorgemaakt, mooi intens en ook verdrietige momenten. Ik voel mij zo gezegend dat ik de kennis van Peter tot mij mag nemen. Ik ben nog steeds onder de indruk van dat moment, het gaat van een trots gevoel, ontroerend, naar ongeloof, naar zo blij en dankbaar voelen en zijn, het is nog moeilijk te beseffen. Peter liet mij zien, en ik zag de gidsen in de ruimte, in de aura van de mensen de donkere plekken. Wauw wat bijzonder. Voor mij begint de reis nu. Wat het gaat betekenen en hoe daar heb ik nog geen weet van, Maar de kennis van Ohmpunctuur draag ik met liefde en toewijding over aan iedereen! En ik ga het ontdekken.

Ook een trots moment was dat Peter me vroeg zijn ruimte energetisch te zuiveren. Het vertrouwen wat daaruit spreek zegt mij genoeg. Samen met de gongs, trommel, shanka en Mijke hebben we de ruimte weer schoongemaakt van alle energieën.

Een ander bijzonder moment voor mij is het gesprek met Annette geweest, ik ben haar zo dankbaar, als ik met Annette praat heb ik aan weinig woorden genoeg , ze begrijpt je geeft helderheid en je kwartje valt. Annette ik ben blij dat ik jou in liefde steeds mag ontmoeten en dankbaar dat je me helpt de puzzel weer compleet te maken!

En ik wil ook de groep bedanken voor deze mooie reis samen! En dan het moment van het ontvangen van je certificaat voor het deelnemen aan de workshop authentiek werken met de singingbowls. Ook voor mij een heel bijzonder moment, een prachtig certificaat vanuit de kosmos en Peter. Heel bescheiden benoem ik dan wat ik vind waar ik goed in ben. En vervolgens ook tot de conclusie kom dat ik dat nu toch echt niet meer hoef te doen. Ik ben een klankhealer en Docent! En ik ben er bijzonder trots op!

En dan Peter, wat ben je een bijzondere man, zo liefdevol, zo eerlijk, met je apestreken, maar met een duidelijke missie, je helpt elke mens op een unieke manier zijn levenslessen te leren en hoe. Ja je krijgt wat over je heen, maar dan ook hoe dankbaar ze zijn aan het einde van zon week. Je triggert ze op oude stukken in liefde, vol compassie en mededogen (daar kan ik nog heel wat van leren). Ook alle complimenten en sterke punten die je van de mensen naar voren haalt in zachtheid. Peter ik hou van jou, en ik ben zo blij dat ik van jou mag leren en met jou mag samenwerken en de mensen de Ohmpunctuur methode mag leren ontdekken en dat ze zien dat het ze verder helpt in hun proces van ontwikkeling, we ze terug brengen in hun eigen unieke trilling! Ik heb van je genoten.
En Mijke, de lieve schat, wat een prachtmens ben jij! Je hoort je niet, je ziet je niet, maar ik voel je aanwezigheid, wat van onschatbare waarde is! Zo waardevol voor Peter, je maakt de weg vrij zodat hij zijn werk kan doen! Structuur, fantastische boekjes, en ondersteunend en zo lief!!

En Kees, wat bijzonder dat je mee was op deze reis, zo mooi om te zien dat je erkenning kreeg na 25 jaar van Lama Gangchen, je je zelf ook erkenning gaf! Wat ben jij mooi! En wat een wonder gebeurde er met de klankschaal, alsof mn hart brak toen deze viel, een scheur, en wat er toen gebeurde , wauw!! de klank in jou werd opnieuw geboren, en de schaal klonk nog mooier, hij klonk naar jou Kees! En je sjamanen hart tijdens de waterceremonie van Remon, heeft me diep geraakt, het bracht me naar een vorig leven, ik kreeg een beeld van indianen rondom een vuur die aan het offeren waren. De klanken die je maakte met je stem ontroerde mij. Dankje voor dit cadeautje.

Op de terug weg gebeurde er ook iets bijzonders, waarvan ik denk dat het er mee te maken heeft en je bewust wordt van je eigen creatiekracht/ manifestatiekracht. 
We reden richting de Gothard tunnel, en ik vertelde onderweg dat Ilonka en haar reisgenoten de mooie bergpas over gegaan was, en ik benoemde dat ik dat ook graag had gewild , de sneeuw, de zuivere lucht, zon mooi uitzicht, en, het topje van de bergen zien en benoemde dat, we reden op de weg naast de weg die ons leidde naar de Gothard tunnel, er stond een enorme file, en vroeg mij af hoe gaan wij daar nu uitkomen. Maar daar kwamen we niet en werden naar een andere weg geleid. Die vervolgens ook afgesloten was en reden we opnieuw het zelfde rondje , we namen toen een andere weg en reden verder en jawel we kwamen uit dat we over de bergpas reden, dat was zo mooi bijzonder moment, het uitzicht de toppen , onze verbinding met elkaar in de auto, en op de top hebben we dat moment vastgelegd. En samen enorm gelachen, we konden niet meer stoppen van het lachen dat andere mensen ons steeds aankeken. Wat een Wauw moment , je zegt het , je zend het uit en je ontvangt het. Dat beloofd wat.

Ik ben na Italië naar de Nalsgo Selfhealing en de gura Puja geweest in Dalfsen. Het was heel fijn, het geeft me even het gevoel weer terug te zijn en ik voelde dat ik er tijdens nog veel losliet. Het is voor mij ook een cadeautje om dit nu samen met anderen te kunnen doen. Een aanrader om eens naar toe te gaan!

En zo kan ik nog vele momenten benoemen!!

> Reactie Cita Ruiter over de 1-daagse gratis Trainingsdag, geplaatst op 20-09-2016:

Peter en Mijke hebben ons zo geraakt in totale zuiverheid als mens en kundig in de dingen die zij neerzetten. Zelden hebben wij, lees eigenlijk nooit, in vele, vele jaren zo’n iemand meegemaakt als Peter. Bizar toch?

> Reactie Léon over Ohmpunctuur, geplaatst op 12-08-2016:

In 2016 getriggerd en door een toevalligheid (niets is toeval in dit leven) een afspraak gemaakt, voor wat ik in eerste instantie dacht een klankschaal/ ohmpunctuur massage van Peter. Niets van dat alles was wat op mijn pad kwam, wel een overweldigend gevoel van op mijn plek te zijn en eindelijk thuis komen.

Mijn zoektocht was al lang gaande en ik weet wat ik wil. De omstandigheden waarin ik mij momenteel bevind verhinderen mij de cirkel te doorbreken… dacht ik.

De eerste ontmoeting met Peter heb ik samen met mijn partner gepland. Fijn om ook direct op afstand te kunnen observeren (observeren = leren). Er beweegt iets, er resoneert meer dan alleen klank.
Uit pure interesse en voor het thuiskom gevoel heb ik daarna de 1-daagse training gevolgd. Het heeft mij nog meer geraakt. Een tweede afspraak gemaakt… die mijn leven voorgoed heeft veranderd. Ik heb het gevoel echt thuis te zijn na een lange reis, en Peter luistert graag naar de reisverhalen, maar ontwricht tegelijkertijd ook barrières en mijn pantser.

Het geloof, geloven in, vertrouwen en zijn begeleiding je eigen pad te vervolgen, te ontdekken, daarin te groeien. Altijd met respect, overgave, passie en liefde.
Ik heb weer vertrouwen dat mijn pad meer mogelijkheden biedt, ik ontdek dat er verbanden zijn in resonantie van mens, dier en plant. Verbanden ook in klank, ritme. Kennis vergaard in het verleden, opgeslagen, komt nu van pas. Het zijn puzzelstukken die passen, het resoneert in mij en geeft mij ruimte. Ruimte om weer thuis te mogen ZIJN.

Wellicht geïnfecteerd met het Ohm-virus.

Dankje Peter voor de klanken in mijn stilte. De manier voor mij om mijn cirkel te doorbreken.

> Reactie Kees Peters over Ohmpunctuur, geplaatst op 09-07-2016:

Verwondering en verlangen naar de werkende kracht van klanken deden mij reizen in diepe dalen – ons Lage Landje – en hoge pieken – de Himalaya. Op podia voor geïmproviseerde muziek ontdekte ik de relatie tussen mijn eigen beleving tijdens het musiceren én het luisterende publiek. In feite ontstond hier de vraag: hoe resoneren klanken in de ruimte? Jaren later ontdekte ik de klankschaal en ik wíst de helende werking van dit instrument. Dit wéten kwam vanuit mijn hart, maar ja……als westerling en wetenschapper wilde ik ook de intelligentie kunnen benoemen: waarom werkt het? Wanneer wel en wanneer niet? Vele vragen brachten me naar vele leraren: Vemu Mukunda in India met z’n Nada Yoga, Peter Hess van de klanktherapie in Duitsland.

Lama Gangchen zo’n 25 jaar geleden en Joska Soos. Tuurlijk ook Tenzin Wangyal Rinpoche. Ook m’n compagnon en vriend Coen Tuerlings met wie ik Soundfulness oprichtte. En……niet te vergeten m’n levensmaatje Dorle Lommatzsch van de Academie voor Open Bewustzijn. Dorle en ik herkenden bij elkaar de klinkende ziel, onze luisterende harten. Wát mooi dat dit nu ook gebeurt tussen Peter Gouw en mij. En hoe bizonder dat ik na 25 jaar weer terug ga naar Lama Gangchen. Om te zien en te horen dat de diepe kennis over de klankschalen nú beschikbaar mag komen voor de wereld. Onze wereld die in een staat van verwarring is en waaraan de helende werking van klanken een zachte en milde ondersteuning mag geven in deze dynamiek van verandering. Ik moest wel even wennen dat ik 25 jaar geleden zo m’n best deed om wat ik ten diepste in mijzelf ervaarde in het werken met klanken niet bevestigd kreeg door overgedragen kennis van boeddhistische leraren, van Lama Gangchen. Kennelijk was de tijd niet rijp. En dan is daar Peter die de lang verborgen schat – Terma – mag verbinden met de wereld van nu.

En….ik kan zeggen, ná mijn studies bij Tenzin Wangyal, bij Peter Hess en met Soundfulness, dat de kennis en informatie die Peter nu doorgeeft diepgaand is én praktisch. Werkelijk een mooie en ook toetsbare methode voor het werken met klanken.

Ik ben blij dat ik de kennis over het werken met klanken mag aanvullen met mijn kennis en inzicht in de persoonlijke en interpersoonlijke processen van de ontwikkeling van hart en ziel. Naast kennis over de werking van klanken is het nodig om verdieping en verfijning te kunnen proeven in jezelf en in het kontakt met anderen. Gelukkig wordt dit alles onderbouwd door de nieuwste ontwikkelingen in de neurowetenschap, mijn vakgebied. Ik ontmoette enkele jaren geleden Dr.Stephen Porges. Hij heeft een methode, een theorie ontwikkeld die ons leert kijken en luisteren vanuit het hart. In Porges als persoon komt veel samen: hij is wetenschapper, musicus, meditator en boeddhistisch betrokken. Over deze kennis wil ik ook graag informatie geven. Wij zullen elkaar hierin zeker gaan ont-moeten in de nabije toekomst.

> Reactie Frank van den Hoven over de Ohmpunctuur behandelingen, geplaatst op 07-07-2016:

Mijn vrouw Annemieke wilde als verjaardagskado graag sessie hebben samen met mij bij Peter Gouw. Via de yoga lerares hadden we veel positieve dingen gehoord. Toch wisten we niet precies wat we moesten verwachten.
We zijn beiden aangenaam verrast. De sessies begon met helder maken welke positieve en negatieve aspecten in ons leven spelen en hoe die ons en onze relatie versterken of verzwakken. Peter heeft het inzicht en de kracht om snel en duidelijk boven water te krijgen wat essentieel is in relatie naar jezelf en naar je partner. Dan gevolgd door fantastische energetische behandelingen met stemvorken, klankschalen, fenomenale gongs en zijn spirit.

Deze combinatie is een zeer waardevolle therapie, voor lichaam, geest, hart en ziel, die ik iedereen die hier voor openstaat van harte kan aanbevelen. Voor mij is het een prachtig levenskado.

Frank 🙂

> Reactie Silvia Dragt over de Ohmpunctuur APK behandeling, geplaatst op 26-05-2016:

Dank je wel Peter, voor weer een hele fijne en bijzondere behandeling vandaag. Hoe fijn om je systeem weer helemaal goed te voelen doorstromen, zodat het weer het werk kan doen wat het hoort te doen. Juist voor ons energetisch therapeuten is het zo belangrijk om goed voor onszelf en ons eigen systeem te zorgen en deze behandelingen (ik noem ze mijn persoonlijke APK, want waarom brengen we onze auto wel elk jaar weg voor een goede onderhoudsbeurt, maar vergeet menigeen toch echt zichzelf?) zijn echt essentieel. Werken met energie is namelijk niet zomaar wat.. Ik weet uit ervaring wat het werken met klank en muziek kan betekenen en doen voor mensen, en ben nog elke dag dankbaar dat ik deze helende klanken voor mensen mag spelen. En goed voor mezelf zorgen betekent dat de energie weer overgedragen mag en kan worden om een ander daarmee te helpen. Dank je wel Peter, voor het prachtige mooie werk wat je doet. Ik voel de muziek en energie weer door me heen stromen en ik duik nog even achter mijn heerlijke vleugel!

Silvia Dragt

> Reactie Silvia Dragt over haar muzikale bijdrage, geplaatst op 26-05-2016:

Enorm dankbaar ben ik dat ik een kleine bijdrage heb mogen leveren met mijn piano muziek aan de cd van Peter Gouw en Brenda Wielders van Namaskar. Wat een bijzondere muzikale Journey gaat dat worden en ben enorm trots dat ik er ook deel van mag zijn. Ik heb de eer gehad al een aantal stukken van Peter en Brenda te mogen beluisteren, de energie van 2017 zo duidelijk voelbaar. Wat een kracht, wat een heling. Bart (producer), wat verricht jij ook mooi werk. Brenda en Peter, soul brothers en sisters. Namaste, Namaskar. Kan niet wachten tot de cd uitkomt!

> Reactie Monique Veerman over haar Ohmpunctuur behandelingstraject, geplaatst op 24-05-2016:

Kundalini is ons voorraad levensenergie waar maar heel weinig mensen weet van hebben, doch ieder heeft er gaandeweg zijn leven mee te maken. Kundalini kan uit zichzelf ontwaken maar ook opgewekt worden. Kundalini is de hemel of de hel, en raad het iedereen af om hiermee te experimenteren. Het kan gebeuren dat deze energie niet geleidelijk vrijkomt maar als een tsunami die de energie in het lichaam opbouwt, wat kan resulteren in dat je de energie niet aan kan en het ervaart als een bijna dood ervaring. Je komt dan in een transformatie bewustzijnsproces terecht. Geen enkel proces is hetzelfde afhankelijk van de hoeveelheid energie, hoeveel blokkades en vervuiling van het energiesysteem en of je wel of niet geaard bent. Het meeste gebeurt op onbewust niveau, de energie heeft tot doel een intensief reinigingssessie van het energiesysteem uit dit leven en vorige levens. Dit word regulier een dubbel burn out genoemd, maar heeft niets met moe en opgebrand te maken. Als je niet op de hoogte bent van wat er zich in het lichaam afspeelt, kun je grote gevaren tegenkomen, deze kracht is letterlijk en figuurlijk vuur en is geen spel. Het kan zelfs organen en spieren scheuren. Als je wordt begeleid door mensen zonder kennis kan het je duur komen te staan. Deze energie is te grillig om mee te spelen dus blijf van je lichaam af, geen accupunctuur, massage, trilplaat, chakrastoelen of dergelijke energetische behandelingen, en liever geen medicatie omdat het een proces is van loslaten, wat door medicijnen wordt onderdrukt, met als gevolg dat je met de blokkades blijft zitten. Bij een kundalini doorbraak is het raadzaam een tantra yogi kundalini master te raadplegen die zelf ontwaakt is en die jouw energie kan leiden. Ikzelf ben ontwaakt door een energetische massage waarna ik door foute diagnose, gebrek aan kennis en hulpverlening en verkeerde adviezen in een serieuze ernstige situatie terecht gekomen, waarna ik bijna mijn hele nek van doorstroming had afgesloten. Heb inmiddels al wat opgelost en volg nu resonantie therapie bij Peter om de rest op te lossen.

> Reactie Veronique over haar Ohmpunctuur behandelingstraject, geplaatst op 21-04-2016:

Waar was ik gebleven. Doodop, mezelf staande houden gedurende de dag. Iedere dag doodmoe opstaan en dan toch maar aan de dag beginnen. Alles op wilskracht. Totaal geen energie en het gevoel totaal uitgeput te zijn. Dit gevoel was er dag in dag uit. Het begon rond mijn 23ste, inmiddels ben ik 49. Wazig in mijn hoofd daar stond ik om bekend, prikkelbaar, gevoelig, stemmingswisselingen, duizelig, een vergrote schildklier en zo kan ik nog wel even doorgaan. Na vele jaren van onderzoeken werd mij een doorverwijzing naar een chronische vermoeidheidskliniek aangeboden. Dit traject ben ik niet meer aangegaan omdat ik er weinig heil in zag. Door de jaren heen ben ik voor mijn klachten bij veel verschillende doktoren, natuurgenezers en Chinese geneeskundigen geweest maar helaas zonder blijvend  resultaat. Uiteindelijk ben ik vorig jaar bij jou terecht gekomen Peter. Na een aantal keer proefpersoon te zijn geweest bij Ohmpunctuur examens adviseerde je mij om een afspraak te maken voor een behandeling. Het was een  innoverende behandeling waar ik zeer blij van ben geworden. Peter je hebt mijn leven terug gegeven. Niet meer het gevoel hebben tot mijn enkels afgebroken te zijn maar wakker opstaan en energiek de dag door. Dit is totaal nieuw voor mij. Ik kan de dag nu gewoon vol maken zonder dat ik letterlijk omval. Ervan genieten en een leven opbouwen naast mijn werk. Dat alles kan nu weer. Peter hartelijk dank voor dit mooie geschenk!!  A.s. dinsdag heb ik mijn vervolg behandeling. Tot dan.

Liefs Veronique

> Reactie Wibo Muljono over Behandeling Ohmpunctuur i.c.m. chemokuur, geplaatst op 13-01-2016:

Ik ben via via in contact gekomen met Peter. Vorig jaar ben ik behandeld voor dikke darm kanker. Onderdeel van die behandeling was een chemokuur. Gelukkig was dit een preventieve kuur om de kans op recidive te minimaliseren.

Bij Peter heb ik een afspraak gemaakt om de bijwerkingen van de chemokuur te reduceren en het herstel na de kuur te bevorderen. De bijwerkingen bestaan vooral uit neuropathie. Dit zijn tintelingen in handen en voeten als gevolg van beschadiging van de zenuwen.

Peter heeft mij behandeld met zeer goed resultaat. Van mijn oncoloog had ik meegekregen dat ik er rekening mee moest houden dat ik wel tot een jaar na de chemo last kon blijven houden. We zijn nu 3 maanden verder en ik voel me erg goed. De bijwerkingen zijn nagenoeg weg. De behandelingen van Peter hebben een zeer goede uitwerking bij mij gehad. Daarnaast is het heel prettig en rustgevend om de behandelingen te ondergaan.

Ik zal iedereen zeer aanbevelen. Jammer dat ik niet eerder in contact gekomen ben met Peter. Achteraf had ik de behandelingen van Peter willen combineren met de chemokuur.

Peter: dank voor alles wat je mij hebt gegeven!!

> Reactie Veronique over Module 1, geplaatst op 10-01-2016:

Bijzonder hoe Peter je dichter bij jezelf kan brengen met deze mooie methode. Mooi om te ervaren wat resonantie met je kan doen, en je er vooral zelf mee kunt doen, zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Namaste Peter en ook de groep.

Veronique

> Reactie Bart Cox over Ohmpunctuur jaar 2015, geplaatst op 31-12-2015:

Lieve Peter en Mijke,

Zo op de laatste dag van het jaar kijk ik terug op een bijzonder Ohmpunctuur jaar.

Eind 2014 maakte ik kennis met Peter en Ohmpunctuur. Dat voelde als thuis komen. Datgene wat al zo lang in mij stil stond, werd in beweging gebracht. Gedurende het jaar volgenden de modules Ohmpunctuur 1, 2 en 3. Elke module zorgde voor het afpellen van laagjes, steeds dieper bij mijn eigen ik aan komen. De piramide healing, zoiets moet je gewoon ervaren. Zo’n bijzondere en krachtige resonanties en energie. En in oktober de week in het klooster in Italië. Geweldig, mooi, prachtig confronterend, zo’n belevenis, mooiste innerlijke reis.

En al deze ervaringen, ontdekkingen, groeimomenten … worden aangewakkerd en daar waar nodig begeleid door Peter (en Mijke). Peter, die op zijn mooie manier je kennis laat maken met jouw eigen pad, je de mogelijkheden laat zien, maar altijd het Jouw pad laat zijn. Respectvol, met humor, passie en liefde. Je daar waar nodig confronteert op een geheel eigen wijze, leerzaam, veilig, open, waardoor je de mogelijkheid krijgt te groeien. Thuis komen …

Peter en Mijke, ontzettend bedankt voor 2015. Jullie zijn een top team. Op naar 2016 !

Namaskar, Bart Cox

> Reactie Marije over Ohmpunctuur en Peter, geplaatst op 29-12-2015:

Ik ben anderhalf geleden in contact gekomen met Ohmpunctuur en Peter (en Mijke) via mijn vriendin Donja en het is toch wel een gevoel van thuiskomen geweest. In eerste instantie was ik wat terughoudend omdat ik mijn eigen spiritualiteit al die jaren heb ontkend, maar inmiddels begin ik het volledig te omarmen en waarderen. Peter heeft een groot deel bijgedragen aan mijn eigen persoonlijk ontwikkeling van de afgelopen 3 jaar. Innerlijke rust en eindelijk inzien hoe mooi ik eigenlijk ben, van binnen. De maatschappij houdt zich nog teveel bezig met alleen de buitenkant terwijl we allemaal zo mooi zijn van binnen. En dat dat onze kracht en echte schoonheid is. Elke sessie met Peter, wat we ook doen, is een klein beetje meer terugkomen bij mezelf. De lucht die hij in het spirituele brengt met zijn Peter humor als heerlijke flapuit maakt dat het helemaal bij mij past. Het is thuiskomen en het is liefde.

Bedankt Peter, en Mijke, voor alles in 2015. Ik ben klaar voor 2016 na de Piramide Healing van gisteren en heb er enorm veel zin in. En volgend jaar kom ik gewoon weer voor mijn halfjaarlijkse APK, nooit meer zonder.

Liefs en heel veel liefde,
Marije

> Reactie na gratis 1-daagse Training Ohmpunctuur, geplaatst op 15-12-2015:

Nogmaals wil ik jullie bedanken voor de tijd en moeite die jullie in de zondag hebben gestoken het was echt super interessant en goed verzorgt! Het was inspirerend en heeft me zeker bewust gemaakt van het nut om je afval stoffen of negatieve energieën te ontladen! 

> Reactie Alfie Peters na Module 3, geplaatst op 16-11-2015:

Afgelopen weekend module 3 gedaan. Wat een bewustwording. De energie was zo intens. De psychologie van de chakra’s geleerd en gevoeld. Peter, Linda, Manyee en Luc bedankt dat ik dit met jullie heb mogen doen. Vrienden voor het leven. Het was een heel leerzaam weekend met deze lieve mensen. Ik voel me net een spons alle kennis en informatie werd naar binnen gezogen. Daarvoor natuurlijk dank aan Peter en de rest van de groep. Het was echt super. Ohm is zo to the point, het past zo goed bij mij.

Tot snel. Namasté, Alfie Peters   

> Reactie Ellen Mosterman Weijmans na Module 1, geplaatst op 03-11-2015:

Het weekend met Peter en de andere cursisten is voor mij rijk geweest. Het was heel voedend, inspirerend en verhelderend voor me, en dan bedoel ik op breder vlak dan enkel de lesstof. De andere cursisten voelden warm en zachtaardig aan, wat een mooie mensen met ieder hun eigen kennis en kwaliteiten. Net als Peter. Ik heb Peter ervaren als een vakman en klankkunstenaar. Hij weet zijn kennis op zo’n toegankelijke en prettige manier over te brengen dat ‘t totaal geen moeite kost om de hele dag naar hem en zijn woordenstroom te luisteren. Ik herinner mij lesdagen uit m’n verleden die om leken te kruipen. Bij Peter is het sneller om dan ik wilde. Had het nog wel even volgehouden haha. En ja..ook de spiegel die hij mij en de anderen steeds voor wist te houden was soms confronterend, maar met zijn gevoel voor humor ook uitnodigend om in te kijken.

Een heel verhaal maar vind t waardevol om nog even terug te geven. Ik ben dankbaar voor deze module. Onwijs blij met mn toverstokjes en ik wil de ohmpunctuur ook nog graag voortzetten.

Hartegroet vanuit Ameland

> Reactie Astrid na haar intakebehandeling, geplaatst op 02-11-2015:

Dag Peter en Mijke,

Ik wilde jullie nog bedanken voor de behandeling die ik afgelopen dinsdag heb gehad. Ik vond het zeer bijzonder. Ik weet nu hoe het voelt om goed te aarden. Ook kan ik eindelijk in mijn onderbuik ademhalen. Mijn hart stroomt over van liefde.

Bedankt!

> Reactie José na Italië, geplaatst op 25-10-2015:

Naar Italië met Ohmpunctuur. Al een paar keer stond het op de planning, maar om diverse redenen ging het voor mij steeds niet door. Ook dit keer was ik bijna niet meegegaan.

Voordat we weggaan is er een avond om vast in de stemming te komen, de laatste info te krijgen en je mede reizigers te ontmoeten. Hier begint de reis al zegt Peter. Jaja, het zal wel… maar in de week naar de echte reis toe gebeuren er allerlei dingen en kom ik in een stroomversnelling. Zo voelt het.

We verblijven met best wel een grote groep in het Albagnano centrum en er heerst een goede sfeer. Iedereen heeft zijn eigen problemen en wensen en iedereen wordt gerespecteerd om wat hij is. Mooie dingen gebeuren.

Terug thuis gaat het proces door. Ik ben blij dat ik dit keer wel mee kon en bedank hierbij iedereen die daar ook was voor zijn bijdrage en hopelijk was het voor jou net zo goed en mooi als voor mij.

> Reactie Jolanda Vijverberg na Italië, geplaatst op 24-10-2015:

Een mooie week in het klooster bij Lama Gangchen in Italie, dankbaarheid is wat ik voel, ik kan het nog niet onder woorden brengen. 

Een Wauw gevoel en dankbaarheid dat ik dit heb mogen meemaken, weer een stap verder in mijn proces. Oude zaken achter me kunnen laten en getransformeerd! Met dank aan Peter Gouw voor je wijsheid en je lessen, Mijke Paulusse voor de energetische ondersteuning en overzicht en voor de workshop en ervaring in het klooster. Annette Eschweiler voor haar duidelijke manier van communiceren, het uiteenzetten van waar ik zat en je verder helpend in je proces! En met dank aan de groep met zon fijne energie! vanuit mijn hart!

Jolanda Vijverberg 

> Reactie Dani na Italië, geplaatst op 24-10-2015:

Een korte ochtendgroet uit het Portugese! Hebben jullie een goede thuisreis gehad? Italie heeft nog de hele week door ons heen gewerkt, er is een boel verschoven van binnen, heel erg fijn. De woorden die ik in het klooster hoorde, en nu nog  hoor……. “war is over”. Zo voelt het nu ook binnenin en tussen ons.

Hoe mooi is dat (om maar in Peters woorden te spreken )?!?!

Vanochtend tijdens de meditatie kwam heel veel dankbaarheid naar jullie en Lama Gangchen op, en dat wilde ik even delen……

Veel liefs en nog een grote hug, ook van Lange Man!

> Reactie André Hage na Italië, geplaatst op 24-10-2015:

Mijn bezoek aan het klooster van Lama Gangchen Rinpoche. Allereerst wil ik Peter Gouw en Mijke Paulusse vanuit het Hart bedanken voor het mogelijk maken van deze reis. Zij hebben een unieke vierdaagse workshop gegeven op deze bijzondere plek aan het Lago Maggiore in Italië. Liefdevol ontvangen en tot in de puntjes verzorgd. In deze workshop staan de klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen centraal.

Het feest begint al wanneer ik samen met Hidde en Annemieke afspreek om samen met de auto naar Italië te rijden. Hoewel we elkaar nooit eerder hebben gezien, voelde het meteen vertrouwd. De reis er naar toe was prettig en we waren alle drie verwonderd over de schoonheid van de diverse landschappen. Uiteindelijk werden we er stil van. In mijn beleving was de reis makkelijk te doen.

Bij aankomst in het klooster werden we hartelijk ontvangen door Peter en Mijke en maakten we kennis met de anderen van de groep. Een groep met mooie mensen met een zelfde spirituele trilling. Er was meteen een fijne energie en een vertrouwd gevoel. Hierdoor hebben we veel uit kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Peter vertelde dat de energie in de groep hoog was en dat hij hierdoor meer kon doen dan gebruikelijk. We hebben kennis genomen van de echte Tibetaanse Klankschaalhealing- methode en van de NgalSo Self- Healing. 

Ik heb de kracht van de klankschaal in combinatie met de Mantra’s gevoeld. De helende energie van Lama Gangchen is in het klooster en in de omgeving te voelen. Een serene, rustgevende energie. Het is heerlijk om er te zijn. Ook de Liefdevolle energie binnen de groep was heel bijzonder. De hectiek van het dagelijks leven en het drukke bestaan smelt als sneeuw voor de zon en maakt plaats voor innerlijke rust.

Ik had sterk het verlangen om Lama Gangchen een van mijn hand geschilderd doek te geven. Het is een afbeelding van een kleurrijke papagaai geworden. Dat staat spiritueel voor Liefde, Gezelligheid en Communicatie. Vanuit het Hart geschonken en door Lama Gangchen vanuit het Hart ontvangen. Om-Tare-Tuttare.(van mijn Hart naar jouw Hart.) De Lama was zichtbaar blij met het schilderij en terwijl hij mijn hand vasthield, gaf hij een ieder van onze groep zijn boek Seeds for Peace, een Healing Atlas. Terwijl hij mijn hand vasthield, voelde ik zijn Liefdevolle, rustgevende energie mijn lichaam binnenstromen. Een heerlijk gevoel wat ik ook ervaarde bij de ontmoeting met Lama Michel Rinpoche. Een Hart-zoon van Lama Gangchen. Het schilderij heeft een mooi plaatsje gekregen in de Gompa. Wat een verrassing!!! Wat ben ik blij!!!

Ik heb geprobeerd onder woorden te brengen wat deze week met mij gedaan heeft, maar dat haalt het niet bij het gevoel. Dat is zoveel meer. In ieder geval zal ik datgene wat ik geleerd heb, indien nodig, als aanvulling gebruiken in mijn praktijk.

Tenslotte wil ik een ieder van de groep bedanken voor hun bijdrage aan deze fantastische, leerzame en Liefdevolle week.

Met Liefdevolle groet,

André Hage

> Reactie Leen en Bep Hage na de intakebehandeling, geplaatst op 30-09-2015:

Lieve Peter,
Het was een mooie en een bijzondere ervaring om met je in contact te komen. Ik heb goed naar je geluisterd en heb me daarna laten verwennen met een Beauty Arrangement en een fijne week vakantie gehad, en bijzondere mensen ontmoet. Onze dank is zeer groot. Tot de volgende afspraak Peter.

Vele Lieve Groetjes en een Knuffel,
Van Leen en Bep Hage.

> Reactie Lama Michel Rinpoche over Peter en Ohmpunctuur, geplaatst op 28-09-2015: 

Thank you very much for your energy and goods waves!!!! Good sound now and forever! Your work is beautiful!

Lama Michel Rinpoche 

> Reactie Monique Verboom na de intakebehandeling, geplaatst op 25-09-2015:

Gisteren heb ik een prachtig consult mogen ervaren bij een heel bijzondere man, Peter Gouw. Met zijn enorme wijsheid en ervaring en in diepe verbinding begeleidt en ondersteunt hij je d.m.v. resonantie. Prachtig.

> Reactie Arno van den Berg na Module 1, geplaatst op 13-09-2015:

Kei gaaf was het. Erg mooie en bijzondere groep. Maar een nog mooiere en bijzondere docent. Die niet schuwt om je liefdevol te confronteren met jezelf… Ik hou van mij!! 

Dankjewel Peter!!

> Reactie Caatje Peeters na Module 1, geplaatst op 13-09-2015:

KEI GAAF. Ik heb genoten. Heerlijk gelachen ook. Vooral ook door Peter’s taalgebruik. Van die lekkere vette down to earth woorden. Gelukkig geen wazige, zweverige taal. Gewoon recht voor je raap. Geweldige one liners ook. En… over resonantie gesproken … zooooo fijn. Alles wordt lichter in mijn lijf. Letterlijk een boel oude ballast van mijn schouders. Poehee, ook confronterend hoeveel energie ik onbewust van anderen en de omgeving in mij heb opgeslagen. Wat superfijn dat ik nu een praktische tool in handen heb om mijzelf dagelijks energetisch te schonen. Op naar een vitaal leven, mentaal, emotioneel en fysiek. Ik ga voor een pijnvrij lijf en deze resonantietechniek helpt mij daarbij 100%. En ik word heel blij van het gegeven dat dit via klank kan. Zo magic. De helende kracht van klank. En nu de discipline erin houden. Maar wel met én uit liefde voor mezelf.

Ik zie ernaar uit dat ik weer met een rechte rug sta. Met mijn schoudertjes recht en mijn borstjes vooruit.  Mijn schouders zijn in de loop van mijn leven letterlijk naar voren gaan buigen door al die ballast. Er is nu al veel meer vrije ruimte in mijn nek, schouders en rug. De pijnlijke beknelling is stukken minder dankzij dit weekend!

> Reactie Yopper Stokman over Ohmpunctuur, geplaatst op 08-09-2015:

Voor alle mensen die nog twijfelen……. Ik heb 2 modules gedaan en ondervind er iedere dag de voordelen ervan. Mijn zeer sceptische zoon mompelde zelfs dat die “hokus pokus” nog werkt ook…..

> Reactie Yvonne van der Zalm na de gratis 1-daagse Ohmpunctuur Training, geplaatst op 06-09-2015:

Vandaag heb ik genoten van de 1-daagse training Ohmpunctuur van Peter en Mijke. Ik voel me lekker schoon, er waggelde tranen van geluk tijdens de resonantie van de heilige drie-eenheid en dat ik toesta en accepteer wat ik voel, wie ik ben en wat er zich aandient, op elk moment. Ik voel me energiek en schoon, en dat is goed nieuws. Ik maak een buiging naar Peter en Mijke, voor de eenvoudige taal die zij spreken, waardoor ieder die klaar en bereid is, verder kan in zijn of haar ontwikkeling. Ik ga jullie vaker ontmoeten. Namaste.

> Reactie Astrid na de gratis 1-daagse Ohmpunctuur Training, geplaatst op 06-09-2015:

En dan krijg je wederom de bevestiging dat alles in de wereld verbonden is en uit frequenties bestaat. Ik had het al meegekregen in de opleiding kleurenpunctuur, maar vandaag wederom mogen ervaren bij Peter en Mijke die met hunOohmpunctuur de bewustwording van dit fenomeen onder de mensen willen brengen. De wereld heeft meer van dit soort mensen nodig! Nogmaals dank voor de fijne dag met eye openers.

> Reactie Manuela Vonsee na het Ohmpunctuur Inspiratieweekend, geplaatst op 01-08-2015:

Ik ben alweer een paar dagen thuis, terug van weggeweest. Vakantie in Frankrijk met daarin opgenomen het Ohmpunctuur inspiratie weekend. Onder de bezielde leiding van Peter Gouw en Mijke Paulusse voelt het alsof ik een wereldreis heb gemaakt. Waren het werkelijk maar vier dagen? De dagen waren zo rijk gevuld met indrukken, ervaringen, gesprekken, klank en zang. Een zintuiglijke belevenis waarbij tijd leek weg te vallen.

Vier dagen, vier weken of vierhonderd jaar. Gevoelsmatig was het alsof Peter je dwars door ons hedendaags begrip van tijd meenam op reis naar andere plaatsen en andere tijden. Waar het veilig en mooi was en prettig verkeren. De energie en de resonanties van de klankschalen sidderen nog na in mijn lijf en da’s een heerlijk gevoel.

Als ik dan zo eens ter plekke om me heen keek en ik zag die prachtige natuur van onze locatie. Het heerlijke biologische eten proefde en de bekende en in eerste instantie onbekende mensen aanschouwde was ik zo blij en dankbaar om daar te mogen zijn. Een groep mensen die zich gedurende vier dagen liet zien in vorm en voeg kracht, samen en met elkaar. Het verstevigen van bestaande vriendschapsbanden. Maar ook het aangaan van nieuwe vriendschappen, nog zo puur en teer als een pasgeboren kindje, ontroerend en mooi.

Ik heb van alle ontmoetingen zoveel geleerd. Van al die mooie inspirerende mensen iets waardevols mee naar huis genomen. Het maakt dat ik me letterlijk lichter voel. De kilo’s vliegen er dan ook vanaf. Die beschermende vetlaag die ik zo solide om me heen droeg. Is aan het afbrokkelen door die pijlen van liefde die ik van ieder die aanwezig was op deze bijzondere reis heb mogen ontvangen.

In woorden is deze reis bijna niet mogelijk uit te leggen. Dit is dan ook slechts een schamele poging. Zelfs na 1 week flegmatisch reflecteren schieten woorden tekort. Bijzonder, geweldig, mooi, inspirerend. Ach, zoals ik al zei. Ik heb het als een zintuiglijk ervaring ondergaan. Ruiken, proeven, voelen, zien, horen, zeszintuiglijk waarnemen en nog meer veel meer. Alles zat in het All Inclusieve pakket van Peter. Mijn dank is groot naar hem, naar Mijke en tevens naar Lydia en Rik Koudijs voor het openstellen van hun huis en hart

Namasté en in liefde geschreven,
Manuela

> Reactie Cora Bot-Koeman tijdens behandelingstraject, geplaatst op 09-07-2015:

Wat een prachtig behandeling is dit, het voelt als een soort wakker schudden, opnieuw leven!

> Reactie Natasja na behandeltraject, geplaatst op 24-04-2015:

Anderhalf jaar geleden liep ik vast. Ik merkte en leerde dat ik moest gaan voelen; uit je hoofd, naar je lichaam. Niet luisteren naar je ego maar naar wie je echt bent. Oké, dat snap ik…klinkt goed, maar hoe doe je dat?!

Ik heb veel theorie tot me genomen, een cursus gevolgd, bij een coach geweest en gemediteerd. Ik bleef ergens vastzitten en wist: hier moet meer gebeuren. Ik kwam bij Mijke terecht en… er gebeurde meer…

Mijke is heel praktisch met me aan de slag gegaan. Met stemvorken heeft ze de meridianen en chakra’s geopend. Dat ging niet over 1 nacht ijs maar het is gelukt! Wat een energie leverde dat op! Het mediteren ging beter, ik had het gevoel dat dat nu ‘pakte’. Alles stroomde letterlijk beter door, ik kan dingen weer beter van me af laten glijden. Ik zie mijn oude ik weer!
Ook door het besef dat ze me gaf dat ik hoog sensitief ben, ga ik anders met dingen om. Ik heb geleerd om mijn energie niet steeds maar onbewust weg te geven aan alles en iedereen om mee heen. Maar deze voor mezelf te gebruiken door bij mezelf te blijven. Dat lukt steeds beter ;).

Ik reageerde wel heftig op de behandelingen, de dagen daarna merkte ik dat mijn lichaam echt aan het werken was en balans aan het zoeken was. Dat was niet altijd even prettig, maar ik voelde wel dat het goed was.
Mijke heeft verschillende behandeltechnieken gebruikt die oude energieën hebben opgeruimd. Het zwarte in mij is weg, dat is bizar en heel bijzonder om te merken.

Mijke: Dank je wel voor je fijne behandelingen en je goede begeleiding!
Hierdoor kan ik echt verder, weet ik weer wie ik ben en vertrouw ik weer op mezelf en mijn eigen kunnen, omdat ik steeds beter naar binnen kan kijken en weer voel wat goed voor me is. Dit had ik nodig in mijn zoektocht terug naar mezelf en naar weer gaan voelen. De blokkades verdwijnen steeds meer en het is met geen pen te beschrijven hoe fijn dat is!

Dank je wel lieve Mijke!!

> Reactie Lea Szulc na Module 3, geplaatst op 22-04-2015:

Peter, je bent een hele fijne Teacher, die veel weet en niet bang is om te delen.
Mijke, jij weet de situatie en vragen perfect aan te vullen en te voelen. Dank je voor al je liefdevolle input!
Ik vond het een hele mooie workshop – modele 3 – wow, heeft echt iets met mij gedaan!

> Reactie Marieke van Hal na Module 3, geplaatst op 21-04-2015:

Bedankt allemaal voor dit mooie weekend in verbinding! Bart: wat fijn om met jou samen te werken, veel plezier gehad! Lea: je bent een schat en fijne mede reiziger, Erna: goed dat je naar je gevoel luistert!! Jose: bedankt voor je zachtheid, Marjoke: de oorkaarsbehandeling was heel bijzonder. Peter en Mijke bedankt voor jullie steun, liefde, kracht en wijsheid. Het was een bijzonder weekend. Voel me in mijn kracht en super schoon, Ohmpunctuur werkt!

> Reactie na intakebehandeling, geplaatst op 04-04-2015:

Peter ik voel me super! Ben aan het werk spiritueel en het loopt ….zoals het lopen moet! Mijn energie voelt nu zo goed dat alles gewoon gaat…Bedankt Peter en ik kom zeker voor een volgende afspraak.

Liefs

> Reactie Frenie Houwers na haar intakebehandeling, geplaatst op 22-01-2015:

Na mijn behandeling bij Peter, heeft de afgelopen week veel teweeg gebracht en ik voel me weer veel sterker op het vlak van mijn hart volgen. En daarmee mijn dromen. En daarmee dus ook mijn werk. Er zijn veel mooie en waardevolle momenten geweest deze week met als hoogtepunt de therapie die ik zelf heb gegeven aan een cliënt/bezoeker van Tante Tuit (mijn eigen onderneming). Ik ben zelfs deels energetisch aan het werk geweest en daarvoor ook ‘uitgekomen’ tegenover mijn cliënt. Ik ben blij en vooral ook opgelucht dat daar de ruimte en het vertrouwen toe was en daarmee ook veel beter in kon gaan op zijn hulpvraag. Mijn cliënt gaf aan meer inzichten te hebben verkregen uit de sessie dan de vorige keer en meer een weg met vertakkingen zag, dan steeds weer op een kruispunt uit te komen. Dat vond ik een mooi compliment.   

Daarnaast ben ik me ook veel bewuster van de zaken in mijn leven die (te)veel negatieve energie kosten en daarom het niet (langer) waard zijn om mezelf op in te leveren. Ik word er steeds weer aan herinnerd zelf keuzes te maken, in plaats van dat anderen dit voor mij gaan doen en ik mij dus geleefd ga voelen. Ik wankel af en toe wel, en baal vervolgens dat het niet lukt en frustreer me dan. Maar ik probeer dit ook meer los te laten en milder naar mezelf (en de ander) te kijken.

Bedankt voor deze waardevolle intake!

> Reactie Eveline Koopmans na een DUO-behandeling, geplaatst op 14-01-2015:

Gisteren heb ik samen met mijn man een duo-behandeling van Peter en Mijke gekregen.

Ik ben sinds ruim 3 jaar ernstig ziek (uitgezaaide baarmoederhalskanker) en zal niet meer heel lang hebben. Sinds enkele maanden ben ik mezelf voor aan het bereiden op een bijzondere reis, een reis die ieder van ons gaat maken, maar ik heel vroeg in mijn leven (ben 31 jaar) en heel bewust.

Peter en Mijke hebben ons daarbij iets fantastisch gegeven, want mijn omgeving vind het soms lastig te begrijpen of te voelen dat ik zoveel rust heb gevonden dat ik ga en iedereen (in hun ogen) achterlaat. Mijn partner heeft gister deze rust in mij mogen voelen tijdens deze behandeling. Ongelooflijk waar we beiden geweest zijn. Mijn ziel heeft enkele keren een korte reis naar boven gemaakt, en ik heb daardoor de kans gehad om alvast een kijkje te mogen nemen naar de plek waar ik op korte termijn heen zal gaan. Zo uniek, zo rustgevend!  Eigenlijk bestaan er geen woorden om dat gevoel te omschrijven, en eigenlijk bestaan er ook geen woorden hoe diep dankbaar wij zijn dat Peter en Mijke dit voor ons hebben kunnen doen. Zij zijn een perfect op elkaar afgestemd team, weten precies wat ze doen; het is werkelijk ongelooflijk wat zij ons gegeven hebben in een tijd waar we het hard nodig hebben!

Mijn ouders en broertje gaan er nu ook heen, mogelijk (als het kan) ook voor een duo-behandeling met mij, zodat zij ook dat gevoel kunnen voelen, en daardoor makkelijker kunnen accepteren dat ik binnenkort niet meer in hun leven ben. Het mooiste cadeau wat je iemand met verdriet kunt geven!

Uit de grond van mijn hart: LIEVE PETER EN MIJKE, LIEVE KANJERS, BEDANKT!!!

> Reactie Marianne na het Kundalini – The Golden Healer Weekend, geplaatst op 18-11-2014:

Lieve Peter en Mijke, ik wil jullie nog even in het zonnetje zetten voor het ongelooflijke Golden Healing Weekend!! Wat was het GAAF om dit mee te mogen maken, respect, waardering, lof en in volle overgave hebben jullie ons meegenomen in de klanken. De gehele nacht door lagen we in de trilling en resonantie die nog jaren door zal klinken in onze cellen. Super Dank hiervoor, zo kunnen wij weer verder in een schoner lijf en minder ballast om andere mensen weer verder te helpen. Om Tare Tuttare.

> Reactie Corine Kapenga na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

Cirkel

Aarzelend stap
ik uit de cirkel
op de aangeboden
plek
durf er bijna
niet te zitten
voelt alsof ik
er geen recht
op heb
warme klanken
vullen de ruimte
mijn afweer
en boosheid
hebben op hen
geen vat
ze zweven
melodieus
naar binnen
midden
in mijn
gewonde hart

> Reactie Margriet Geerts-Stikkelman na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

Lieve Mijke, Dank je wel voor je duwtje in mijn rug, mijn twijfels voorbij. Deze dagen zijn het laatste missende stukje in mijn leven: aanvaarden, ervaren, lijfelijk voelen dat er een kracht is vanwaar je kunt tanken.
Ik heb me verloren aan/in de singing bowl en kom daar zeker weer voor terug!

> Reactie Wil Bevers na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

Het was voor mij niet de eerste keer in het centrum in Italië, maar deze week was heel bijzonder. Er heeft duidelijk een transformatie in mij plaatsgevonden. Een oud verhaal heeft plaatsgemaakt voor iets nieuws.
Ik dank iedereen die mij hierbij, op wat voor manier dan ook, geholpen heeft. Door met liefde te luisteren en niet te oordelen. je hebt andere mensen nodig om te kunnen groeien. Heel veel dank en liefde voor jullie allemaal. Tashi Delek.

> Reactie Karoline Wagenaar na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

Albagnano en al zijn bewoners en energieën, heb ik als bijzonder welkom, warm, stimulerend, ondersteunend en heelzaam ervaren. Wat onmogelijk leek, is voor mij mogelijk gemaakt. En persoonlijk heb ik, door Lama Gangchen, alle mensen om hem heen, Peter Gouw, met al zijn inzet en de mensen om hem heen, de puja’s en NgalSo Self Healing, werkelijk de energie kunnen ervaren die om ons allen is, en die we samen in kunnen zetten om de wereld weer schoon en zuiver te maken, net zoals mijzelf. Ik voel me een dankbaar en gezegend mens dat ik dit heb mogen ervaren.

> Reactie Barbara Janssen (Zwitserland) na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

Voor mij was deze week (eigenlijk maar 4 dagen!) een hele intensieve, mooie, leerzame week. Door jullie leiding en door de rest van de groep, had iedereen de mogelijkheid zijn stukje te beleven en te delen. Ik voelde me helemaal thuis in de wereld van de klank en de energie hier aan Lago Maggiore in Italië! Thanx for All, Barbara.

> Reactie Eva van het Ende na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

De workshop was good voorbereid in de zin van een cursusboek met zeer veel informatie wat zeer goed te gebruiken is, voor thuis en in de toekomst. Veel dank hiervoor.
Verder was de workshop aan de ene kant heel groepsgericht: samen oefenen, zingen, luisteren, leren, delen en genieten. ook elkaar opvangen, spiegelen en steunen. En daarnaast ook individueel: ik kon uit elke dag lering trekken, inzichten ontvangen en integreren. Ik voelde me w=veilig in de groep, veilig bij Peter en Mijke, veilig bij Annette. Ik heb geen persoonlijk verdiepingsgesprek met Annette gehad, maar vond het fijn dat ze zoveel mogelijk in de groepsenergie aanwezig was. Ik ben dankbaar, namaskar, Eva.

> Reactie Jerica Lebar (Slovenië) na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

I came to this workshop without expectation. I just knew That I was here for myself, to follow my story and to write my book of life.
I was walking in confusion each day here, but in the end I finally got my message, which was waiting for me from the beginning. I know that without Peter and the group I couldn’t have done it. I appreciate the effort from Peter to be focused on each one of us in the group and that’s why I felt here safe to be healed.

> Reactie Metka Erbida-Golob (Slovenië) na de Workshop in Italië, geplaatst op 18-10-2014:

This week was very powerful for me. I could realise the most hidden fears, which stopped me from my growth. I felt I was safe and that was the reason I could proceed further. I like the place, it has beautiful energy and also the workshop was fast enough. It was adjusted to progress and process in the group and I appreciated that nobody was missed, everyone had support. I’m grateful for the beautiful people I met, they are very special each one of them. Also the organisation was very good, so thank you Peter and Mijke for that.

> Reactie Erna na Module 1, geplaatst op 28-09-2014:

Afgelopen 20 en 21 september mocht ik bij Peter Gouw (Ohmpunctuur, praktijk Ohmpunctuur, Apeldoorn) de eerste module volgen. Alles komt op mijn pad en zo ook deze opleiding, want ja, ik hoop alle 6 de Modules te mogen volgen. Muziek heeft altijd al een grote invloed op mij gehad. Ik kan geen noot lezen maar via de hekserij kwam ik in aanraking met de sjamanendrum en de Witte Wind in Wageningen. Elke volle maan is er een drumcirkel. Heerlijk om helemaal in trance te komen door de drum. Op een zondag heb ik bij de Witte Wind een klankconcert bijgewoond, en ik was verkocht!! Hier wilde ik wat mee doen! Ik ging googlen en kwam uit bij Ohmpunctuur. Ik bekeek de pagina en wist het gelijk, dit is wat ik wilde doen. Stemvorken, klankschalen en gongs. En daarbij ook nog jezelf en andere mensen kunnen helpen.

Afgelopen 20 september was het dus zover. Met een dosis gezonde spanning op naar Apeldoorn. Samen met 3 andere, één voor één verschillende maar o zo fantastische vrouwen, begonnen we aan de opleiding. Het eerste kwam natuurlijk het voorstellen. En mijn eerste woorden: mijn naam en ik ben heks! De rest van het weekeinde werd ik door Peter heksje genoemd en dat voelde zo goed dat ik de zondag aan het einde, toen mijn echte naam weer werd genoemd even moest wennen hieraan. Het weekeinde zelf was onbeschrijflijk. Teveel gebeurd om hier op te noemen. Je zit daar en alles voelde zo op zijn plek voor mij. Fijn vind ik vooral dat die 2 dagen gingen over jezelf reinigen. Dat bracht mij een behoorlijk aantal “aha” momenten. Ik kan Peter en de andere vrouwen niet genoeg bedanken voor hun energie en kracht! En Peter vooral voor zijn wijsheid en fijne manier van gewoon jezelf kunnen en mogen zijn. Ik denk met heel veel liefde terug aan het weekeinde.

Brightest blessings van het “heksje”

> Reactie van Olga na Module 1, geplaatst op 25-09-2014:

Afgelopen weekend heb ik module 1 van Ohmpunctuur bij Peter Gouw gevolgd. Het welkom van Peter was allerhartelijkst en ik maakte kennis met 3 andere cursisten die ieder op haar (allemaal dames) eigen manier, iets heel speciaals voor mij uitstraalden. Peter gaf ons al snel een eigen bijnaampje, wat ik hilarisch vond. Mij noemde hij Mama-San. Het voelde voor mij heel prettig, hij bedoelde een soort knuffelmoeder, maar of ik dat ook ben… dat vroeg ik me wel af.
Door al de oefeningen, ook in het heerlijk ruikende bos, begon ik toch steeds meer te ervaren. Wat kunnen klanken veel doen. Ik leerde ook, hoe je gericht, met behulp van de Auracleaners, heel goed jezelf kunt reinigen en met de Mid Ohm stemvork jezelf weer in balans kunt brengen.
Ik weet nog de gretigheid waarmee ik de Auracleaners in ontvangst nam en ik kon haast niet wachten om ze te gebruiken. Datzelfde was natuurlijk de volgende dag ook het geval met de Mid Ohm stemvork. Het was als het ware een soort thuiskomen voor mij. Het laat me niet los.
Dit weekend heeft mij zoveel gegeven en ik voel een intense blijheid, dankbaarheid voor het wonder van de klanken, het feit, dat ik de Ohmpunctuur ben tegengekomen op mijn pad en heel bijzonder voor Peter Gouw die mij begroet(te) in mijn diepste Zelf vanuit de grote Liefde die ik in hem voel.

> Reactie Saskia na Module 1, geplaatst op 24-09-2014:

Een aantal maanden geleden, had ik de Module 1 van Ohmpunctuur van Peter Gouw gewonnen via FB. Afgelopen weekend was het zo ver. Het kon niet beter op mijn pad komen als nu in mijn heftige leventje.
En eerlijk gezegd was ik overdonderd door de rust, kracht, wijsheid en liefde voor zijn medemens, die hij uitstraalde. Omdat Peter al sinds kinds af aan heel helder voelend is (wat ik ook ben en nu inmiddels nóg veel meer kinderen ook zijn), en aura’s kan ‘zien’ , zag hij mijn aura, vóor zijn workshop ook al. En die was nogal gehavend (wat wil je: zóveel stress, emotionele verdriet, pijn, onmacht, veranderingen die ik heb meegemaakt én nog steeds vól met oa chemo’s in mijn lijf).
Het was een kleine groep van 4 bijzondere vrouwen met elk hun eigen levensverhaal en onzekerheden. Peter ‘prikt’ daar direkt doorheen en weerspiegelde vele oude dingen (vooral hoe we over onszelf denken), terug. Hoe we onszelf juist hierdoor ‘kleiner’ maakten terwijl hij eveneens zó een enorm krachtige kwaliteit en ervaring en kennis in ons ‘ziet’ (die wijzelf dus ondermijnen).
Door diverse oefeningen, spiegelingen, oefeningen en vooral de aura/chakra/adem-reinigingen met zijn stemvorken, gebeurde of liever gezegd, transformeerde er veel bij/in onszelf. En inderdaad: niet alleen luisterend naar elkaars gevoelens en wat deze workshop met ons deed, maar goed in elkaars ogen kijkend (waar je ziel zichtbaar is (of niet…), zagen we allen zó prachtig hoe wij ten diepste echt ZIJN, maar die we, door onze overtuigingen en negatieve zichzelf-omlaag-halende-praatjes in onszelf, verloren waren.
Lieve Peter, een weekend is eigenlijk veel te kort om nóg dieper terug in mijn ware kracht te komen, maar wát jouw coaching, luisterend oor, liefdevolle directheid en tools die je ons aanreikte, gaf, is nu al onbetaalbaar!

Voor mij, ben jij de eerste man die zo bijzonder praat over de vrouw en haar bijzondere gaven, die zij, mits een man een vrouw zo ook kan zien, zélf dan ook sterker gaat worden. Dit weekend is goud waard! Ik dank je vanuit mijn hart en vanuit jouw herkenning hoezeer de vrouwelijke kracht en wijsheid zó belangrijk en helend is nu: voor iedereen. Dit filmpje laat zien, wat jij vanuit jouw liefdevolle aandacht en coaching ff ‘wakker’ schudt weer bij ons:

Shaina Noll – How Could Anyone

> Reactie Donja Pieters na haar behandeling, geplaatst op 22-08-2014:

Namaste….het beste wat me ooit is overkomen is bij jou in de praktijk te komen en dat rijmt. Het heeft mijn leven verrijkt, bedankt daarvoor. Fijn weekend voor nu lieve Peter en ga vooral door met deze bijzondere gave die je bezit. Mezelf dit kado te doen, is het mooiste wat er is (naast mijn dochter dan :-))

> Reactie Cindy na haar eerste behandeling, geplaatst op 21-08-2014:

Lieve Peter,

Wat een mooie ontmoeting! Heel hartelijk bedankt! Ik vond het fijn jou als mens te ontmoeten en zeker ook als professioneel! De behandeling heeft mij heel goed gedaan, ik voel me echt gereinigd en sterk en alles resoneert! Ook tussen ons! Ik verheug me op een samenwerking met jou en Mijke!
Ik wist wel dat je een bepaalde gave had, maar niet dat deze zo groot was! To the Point!!!

Mooi!! N A M A S T E
Cindy van der Flier

> Reactie van Leonie over het Inspiratieweekend, geplaatst op 13-07-2014:

Door onze mailwisseling voorafgaande de cursus, wist ik dat dit de juiste cursus was. Ik vond het heel professioneel en bevestigend dat het geen zweverig gedoe is.
Heel bijzonder vond ik ook de combinatie met jullie en Annette en de manier hoe je opgevangen wordt. Vaak word je juist met dit belangrijke stuk ‘alleen’ gelaten. En jullie kunnen de mensen met jullie kennis ook opvangen. Bedankt voor alles wat jullie geven, het voelt als 1000% echte liefde!

xxx

> Reactie van Ingeborg over het Inspiratieweekend, geplaatst op 13-07-2014:

Wat een heerlijk Ohm-Inspiratieweekend, nogmaals dank Peter, Mijke en Annette!
Wat mij bijzonder heeft aangesproken is de combinatie van individuele aandacht (heel zorgvuldig) en met de groep de geleerde dingen meteen in de praktijk brengen. Ook de ‘losse’ structuur vind ik prettig, afgestemd op de groep en wat zich aandient. Net zoals de kleine groep ook een voordeel is, om zo de diepte in te kunnen gaan met elkaar.
Ik heb heel veel informatie en kennis van jullie mogen ontvangen, waarmee ik de komende tijd zeker verder mee ga. De preventie, het harmoniseren en versterken van mijn energie is waar ik voor kwam, en wat ik nu kan en ga toepassen voor mezelf!

Heel veel liefs,
Ingeborg

> Reactie van Ingrid over de VerjaardagsVIP behandeling, geplaatst op 18-05-2014:

Goedemorgen lieve Peter en lieve Mijke, allereerst nog bedankt voor de super verjaardagsfeest, de VIP behandeling was echt helemaal SUPER! Ik ben nu mijn eerste kop koffie aan het drinken uit een originele OHM beker!!! Vandaag ga ik voor vriendelijk en oprecht. Nogmaals bedankt xx Ingrid

> Reactie van Mandy Beekman over Module 1 en 2, geplaatst op 18-05-2014:

Ohmpunctuur helpt je je blinde vlekken doorzien

Wanneer je van jezelf weet dat je energetisch sensitief bent en je oefent een vak uit waarin je met mensen werkt, is het belangrijk om zelf schoon te zijn voordat je met een cliënt aan het werk gaat. Energetisch schoon, maar ook ‘with a clear mind.’ Ik ervaar, als schrijver van Peter’s boek, maar ook als iemand die 3 jaar een coachingspraktijk heeft gehad dat velen coaches en therapeuten – myself included – op vele lagen blinde vlekken hebben. Dat is niet erg want die hebben we allemaal, maar wanneer je met mensen werkt en dit op een zuivere manier wilt doen, vraagt dit ook voortdurende aandacht voor je eigen bewustzijnsgroei. Ik ervaar dat Ohmpunctuur mij daarin helpt. Ik mag dan een helder licht zijn, dat betekent dus ook dat mijn schaduw groot is. Werken met zuivere resonanties brengt alle onzuiverheid (of disresonantie) aan het licht. Net als al mijn egobewegingen. Ach, als het dan toch gebeurt, doe er dan iets zinvols mee, is altijd mijn credo. En zo doorzie ik steeds meer blinde vlekken en zonder dat perfectie het streven is, leef ik steeds eerlijker. Laagje voor laagje. En dat scheelt een hoop gedoe.

Alleen dit jaar nog geeft Peter zelf les in Module 1 en 2 in Nederland. Aanstaande weekend ga ik zelf Module 2 doen. En mocht je de afgelopen tijd al eens nieuwsgierig geworden zijn naar Ohmpunctuur, dan zeg ik: ga het doen, ervaar het.
Hij heeft het niet nodig dat ik reclame voor hem maak – Ohmpunctuur is nu internationaal aan het doorbreken – maar ik gun Nederland wel een sterke Ohmpunctuur basis. Het nieuwe cursus- en opleidingenaanbod heb ik net gezien en ik zou zeggen, lees zelf maar. Een aanbod passend in deze tijd op de juiste frequentie. Misschien net wat jij nodig hebt.

> Reactie van Ophira Rosenberg over haar Intakebehandeling, geplaatst op 14-05-2014:

Gisteren was ik bij Peter en vandaag probeer ik het allemaal te bevatten en omvatten, grijpen en begrijpen. Ik kan er geen woorden voor vinden wat ik daar heb beleefd. Vooral een gevoel van WAUW!!

Ik ben jullie erg dankbaar en heb de ontmoeting als ongeloofelijk bijzonder ervaren. Nu heb ik zoiets van aaaah wat zei hij ook alweer allemaal. Beetje bij beetje komt er van alles weer terug. Maar ik ben ook alweer benieuwd naar mijn vervolgafspraak waar Peter een “healing” gaat geven, zodat ik weer verder kom in mijn proces.

Warme groet,
Ophira

> Reactie van Lotte over haar Ohmpunctuur behandelingen, geplaatst op 27-04-2014:

Lieve Peter,

Het is al even geleden dat ik bij jou in aanraking kwam met Ohmpunctuur. Door dat mijn nieren niet alle afvalstoffen verwerken om mijn lichaam schoon te houden en ik na twee niertransplantaties die beide zijn afgestoten, heb ik vorig jaar zomer gevoeld dat mijn lichaam instaat is om te helen.
Door naar jou te komen is er een energie op gang gebracht.  De resonantie van de stemvorken en de klankschalen heeft mijn lichaam een positieve shake gegeven en het heeft mijn lichaamscellen de kans gegeven zich weer te herinneren wat hun taak is in mijn lichaam.
Mijn gevoel zegt dat dit pad wat ik ben gaan bewandelen goed is. Vol vertrouwen ga ik de wereld in van de kracht van het zelf helend vermogen van de mens. En met de positieve energie van de stemvorken en alle andere natuurlijke manieren van genezen wat verder op mijn pad komt en wat ik al ben tegen gekomen. Weet ik dat hoe het ook verder zal gaan het goed is zoals het is. Lieve Peter dank je wel voor je inzichten en je liefdevolle aanpak.

Ik geef je een liefdevolle knuffel,

Liefs Lotte

> Reactie van Eva over Module 1, geplaatst op 14-04-2014:

Al bijna een jaar wilde ik deze module doen en nu kwam het precies zo uit. Had al lang last van een slijmbeurs in mijn schouder en de Ohmpunctuur heeft me hierbij al goed geholpen. Ik verwacht dat het snel over is nu ik na module 1 zelf er mee kan werken. Meer bewegingsruimte en veel minder pijn!
Ook viel er op de 2e dag opeens veel op z’n plek qua verleden. Ben jullie heel dankbaar!
Liefs Eva

> Reactie van Veronique over Ohmpunctuur, geplaatst op 24-03-2014:

Lieve Peter en Mijke,

Mijke, op het allerlaatste moment kon ik naar Peter toe, juist de tijd om erheen te rijden, we zeiden beiden, het is duidelijk dat het zo hoort te zijn!
Peter, lieve mooie bijzondere ziel, je hebt mij een verjaardag bezorgd die mij eeuwig zal bijblijven! Jij hebt ervoor gezorgd dat mijn zoon Jeffrey, aan gene zijde zijn mama kon verrassen met een bos oranje rozen! Lieve Peter, ze zijn zo bijzonder en prijken op mijn salontafel, ze staan symbool voor het begin van mijn nieuwe leven in zuiverheid, in verbondenheid met mijn zoon Jeffrey om samen onze lezingen te brengen met mijn boek, ZIJN in eenheid en verbondenheid!
Mijn eeuwige dankbaarheid om jou te mogen kennen, Peter!
Namasté…
Veronique

> Reactie van Annette Eschweiler over Ohmpunctuur, geplaatst op 20-03-2014:

In onze maatschappij zijn we naarstig op zoek naar geluk. We proberen ons zelf te bevrijden van de chaos in ons hoofd. Het overgewaardeerde denken beter te reguleren zodat we onze zorgen minder vastzetten en we daardoor meer grip krijgen op onze problemen. Het liefst op een zo snel mogelijke manier zonder dat het al te veel tijd kost. Het antwoord moet dan ook op een zo effectief mogelijk manier worden gegeven.
Bij de vele methodes en cursussen die worden aangeboden, zit er niet één bij die de mensen hierin kan voorzien. De harder men zoekt des te ongelukkiger men wordt. Antwoorden voor je problemen dwing je niet af, en geluk al helemaal niet.

Bewustzijnsverruimende en bewustzijnsverhogende spoedcursussen winnen terrein. Alsof het om een computerspelletje gaat met je eigen bewustzijn en mogelijkheden als inzet. U mag door naar de volgende level. Bij level 7 bent u verlicht en dus uit uw denken gestapt. Zo nemen ze zichzelf en anderen in de maling. In het slechtste geval nemen ze de taal en de gedragingen over van mensen waarvan zij denken dat die bij een verlichte staat hoort.

Alsof het zo simpel zou kunnen zijn, maar toch wordt er goed geld mee verdient. Hoe groot is deze illusie. Bewustzijnsontwikkeling is niet iets dat je zo maar op een vrijdagavond even snel “doet”. Verschillende vormen van kennis zijn bruikbaar voor verschillende niveau’s van bewustzijn. Geen one size fits all. Het ontwikkelen van je bewustzijn, begint bij zicht te krijgen op je eigen mechanismen in je persoonlijkheid. Je eigen angsten onder ogen durven komen. Erkenning geven. Wanneer je dan de moed weet op te brengen omdat met jezelf aan te gaan, geeft dat ruimte voor verdere groei. Dan pas kan het landen op een bedje, waar het onderdeel wordt van je eigen fundering, en bouw je aan je eigen geestelijke bezit. Wanneer je in dit bewustzijn proces gaat ontdekken maar vooral gaat voelen dat er altijd een onveranderlijk deel onlosmakelijk met je verbonden blijft. Krijg je bewust te maken met de dynamiek van de ziel en komt er ook ruimte omdat te gaan onderzoeken. Wat is een ziel, waar “huist” je ziel, hoe verhoudt die zich met je persoonlijkheid. Wat is de functie van je ego. Hoe manifesteert je gehechtheid aan bepaalde zaken zich, en welke gedachten saboteren elke keer weer je verdere groei. Kortom een mooie route om met jezelf te bewandelen, nergens eindigt deze weg, De route is het doel op zich.

Er zijn meerdere middelen die je kunnen ondersteunen in dit proces. “Gewone” meditatie kan een middel zijn die deze ontdekkingsreis van binnen naar buiten toe ondersteunt en laat groeien. Verdiepende meditatievormen in groepen kunnen je ook eveneens helpen om steeds dieper de bezieling te gaan voelen. Ohmpunctuur, waarbij gewerkt wordt met de resonantie van klank. Een resonantie die op een diepere niveau doorwerkt en blokkades mee helpt oplossen die verdere groei in de weg staan. Het zal echter alleen daar zijn resonantie vinden in het bewustzijn waar jij op dat moment bent.

Bij het zoeken naar ondersteuning in dit proces is het belangrijk dat je je eigen kritische vermogen laat mee wegen om te beoordelen of het klopt wat je hoort en ziet. Wanneer je voldoende contact hebt met je hart en je hart zegt “doen” dit is goed, dan is de weg vrij om het te doen.
Wanneer je met mededogen naar je eigen zoektocht kan kijken, zul je ook meer begrip en compassie kunnen kijken naar andere mensen. Een ieder die je dan tegenkomt kan je in zijn eigen zielenontwikkeling ontmoeten. De dualiteit in ons denken zal dan steeds meer achter ons worden gelaten en er zal plaats worden gemaakt voor een energie die vanuit het hart zal worden aangestuurd. De liefdeskracht. Door het veranderde energieveld rondom de aarde zullen deze collectieve bewustzijnsprocessen zeker sneller gaan verlopen, maar geen fase kan daarin worden overgeslagen.

> Reactie van Willy na haar behandeltraject, geplaatst op 24-02-2014:

Omdat u de reacties leest neem ik aan dat u geïnteresseerd bent in en/of overweegt om met ohmpunctuur iets te gaan doen.
Misschien dat mijn verhaal u een duidelijker beeld geeft wat ohmpunctuur voor u zou kunnen betekenen. Voor mij is het in ieder geval levensreddend geweest.

Zoals ik ohmpunctuur ervaren heb wordt je teruggebracht naar  je eigenheid, je basis, je oorspronkelijkheid.  Je wordt op een respectvolle en zachtaardige manier ontdaan van alle vervuiling die je door de jaren heen hebt opgelopen, als een deken die gelucht en uitgeklopt wordt. Ik zie het als een resetbutton, je gaat  je “gereedschapskist” (je mogelijkheden) gebruiken, je leeft niet meer vanuit je “rugzak” (oud zeer).

Mijn verhaal:
Ongeveer tien jaar geleden (ik was toen 43) kreeg ik last van depressies die steeds sneller terugkwamen en in ernst toenamen, min of meer vergelijkbaar met het jojo-effect bij het afvallen. Ik was op, zat opgesloten in mezelf, en was aan het bedenken hoe ik uit het leven kon stappen. De afspraak bij Peter was het laatste wat ik zou doen. Dat Peter ook paragnost is, bleek voor mij de eerste stap naar herstel te zijn.

Tijdens de intake bleek dat een entiteit de mogelijkheid heeft gezien bij mij aan te haken en 10 jaar lang de tijd heeft gehad mijn wezen te doordringen, mijn energie op te slurpen en mij langzaam maar zeker richting de dood stuurde. Hoe dat zo is gekomen, is een verhaal op zich en doet hier niet ter zake.
Door contact met hem te maken en m.b.v. de ohmpunctuur, heeft Peter mij diezelfde dag nog van hem kunnen bevrijden. In de vervolgbehandelingen werd mijn aura  gezuiverd en versterkt, de doorstroming van mijn lichaam aangepakt zodat ik kon ontgiften en de tekorten in mijn energiesysteem aangevuld en in balans gebracht. Met zijn down to earth en to the point mentaliteit, waren de coachingsgesprekken met Peter kernachtig en inspirerend.

Nu, 4 maanden later, heb ik mijn laatste behandeling gehad. Ik voel ik me fris, vitaal en in balans. Ik kan mijn leven weer oppakken, klaar om mezelf  te herontdekken.
Als afsluiting van dit proces heb ik er nog voor gekozen om module 1 van de ohmpunctuur te volgen om  zelf mijn energiehuishouding op peil te kunnen houden wat een geweldige aanvulling blijkt te zijn.

Dank je Peter voor al wat je hebt gedaan voor mij.

Willy

> Reactie van Tina over Module 1, geplaatst op 23-02-2014:

Samen met mijn partner heb ik module 1 gevolgd. In een veilige leeromgeving, zowel binnen in de praktijkruimte als buiten in het bos hebben we geleerd om  onszelf, d.w.z. onze aura en chakra’s energetisch te reinigen met aura cleaners / stemvorken.  Vervolgens hebben we geleerd om met een stemvork onszelf/ onze chakra’s energie te geven indien nodig. En om bepaalde punten van ons lichaam te checken e/o te behandelen om ervoor te zorgen dat er voldoende energie stroomt. Ook het reinigen van een ruimte die onprettig aanvoelt, kunnen we nu uitvoeren met de stemvorken.

Ik ervaar het als een verrijking om nu zelf aan (de basis van) mijn gezondheid te kunnen werken. Het is eigenlijk zo simpel en ook zo effectief dat iedereen dit zou moeten leren! Daarmee onderschrijf ik de missie van Peter (zie website) van harte.

> Reactie van Tina over haar behandeling, geplaatst op 23-02-2014:

Hoog gevoeligheid (snel overprikkeld door andere mensen, geluiden, lichten, geuren), vaak hoofdpijn, snel moe … dat waren de klachten waarmee ik bij Peter Gouw kwam. Nu, na 7 sessies klanktherapie / ohmpunctuur voel ik me stukken beter.
Ik raak veel minder snel overprikkeld, ik kan zelfs weer door een druk winkelcentrum lopen zonder me na afloop uitgeput te voelen! Ook tijdens drukke vergaderingen of in overvolle treinen kan ik nu aanwezig zijn zonder hartkloppingen, die ik voorheen overnam van andere mensen. Kortom, Peter heeft de afscherming van mijn (subtiele) lichaam sterk verbeterd.  Ik ben hier ontzettend blij mee! Ik hoef de situaties niet meer te vermijden, ik kan er nu mee omgaan.

De hoofdpijn is sterk verminderd, en als het optreedt is de pijn weer sneller verdwenen. En ik heb duidelijk meer energie. Door behandeling met klankschalen, stemvorken en gongs, heeft Peter vele energetische blokkades kunnen opheffen, veel ballast uit mijn verleden laten oplossen en toxines kunnen afvoeren. Bijkomend voordeel is dat ik minder last heb van angst(jes).

Ik heb nadrukkelijk de helende werking van klank en resonantie ervaren. Ik ben erg blij en ik ben Peter heel dankbaar voor het resultaat.

> Reactie van Folkert over Module 1, geplaatst op 24-02-2014:

Zondagmiddag 23 februari 2014. Samen met 5 dames en Peter evalueren we de 2 daagse training van module 1. Nadat ik eind vorig jaar een aantal keer voor een behandeling bij Peter was geweest en het effect van Ohmpunctuur heb mogen ervaren, leek het mij waardevol om deze training te volgen. Het mooie van het werken met Ohmpunctuur is namelijk dat het heel goed te leren is om bij jezelf toe te passen. Ik heb de ziekte van Parkinson. Ohmpunctuur geeft mij een basis om de nodige ontspanning in mijn lijf te vinden. Het afgelopen weekend heb ik de tools in handen gekregen om dit te kunnen blijven doen!

Peter Gouw is een bijzonder mens die (be)handeld vanuit liefde. Het enige dat meer wordt als je het deelt is… liefde. Ik ben blij en dankbaar dat hij vanuit dat principe handelt en zo de wereld, en ook mijn wereld een stukje beter maakt!

Bedankt!
Folkert

> Reactie van Emmy na haar behandeltraject, geplaatst op 17-02-2014:

Wat een onvoorstelbaar goede en fijne ervaring!
Ohmpunctuur is op mijn pad gekomen tijdens mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘zin van ziek zijn’. In mijn geval de ziekte van Lyme. De behandelingen hebben me dicht bij mezelf gebracht, iets waar ik dankbaar voor ben.
Mijn ervaring is dat Peter iemand is die weet waar hij het over heeft en weet wat hij doet. Hij kan energie lezen en weet wie je in je kern bent en waar je (voor) staat. Dat is heel fijn als je zelf even de weg kwijt bent. Het was thuiskomen voor mij.
Peter is een lichtwerker. Iemand die de intentie heeft dat jij uiteindelijk jezelf kunt helen. Hij deelt zijn manier van werken in de vorm van cursus/opleiding en draagt hiermee bij aan het transformeren van het collectief bewustzijn op aarde. Prachtig vind ik dat.

Omdat ik vertrouwen in Peter heb, iets dat essentieel voor mij is, kon ik tijdens de eerste klankhealing al gelijk afstand doen van jarenlang opgeslagen energetische vervuiling. Heerlijk om te ervaren hoe licht en energiek ik me daarna voelde. Ik had even wat ‘jassen’ uitgetrokken. Ik had er zoveel nieuwe energie door gekregen dat ik die nacht niet kon slapen. Hieperdepiep zo blij was ik, heel fijn! Mijn energiepeil is in de loop der tijd steeds beter geworden, ook mijn gemoedstoestand want Peter heeft me keer op keer doen laten inzien wie ik werkelijk ben.
Ik heb alle 4 de behandelingen gedaan en kan het iedereen die aan zichzelf wilt werken aanraden.

Peter je bent een mooi en eerlijk mens met een wonderbaarlijke taak in het leven.
Dank je wel.

<3
Emmy

> Reactie van Anna Bemelmans over Ohmpunctuur, geplaatst op 09-01-2014:

Enthousiast geworden door een klankconcert, heb ik nu een drietal behandelingen achter de rug en ga ik ook beginnen aan de opleiding Ohmpunctuur.
Het is een ontzettend fijne manier van behandelen. Peter is ‘no-nonsense’ en ‘to-the-point’, weet precies de vinger op de zere plek te leggen en helpt je die blokkades en eventuele blinde vlekken op te lossen of te transformeren die je verhinderen volledig in je kracht te gaan staan. Ook die zaken die je zelf (nog) niet ziet of niet in je eentje opgelost krijgt.

Ik zeg DOEN! Gun jezelf dit cadeau.

> Reactie van Manuela over haar behandeling, geplaatst op 16-08-2013:

Soms kom je tot de de slotsom dat je vast zit. Dat je vastloopt in bepaalde mechanismes. Hoe dit te veranderen, waar is dan dat lichtpunt? Je zoekt naar die vuurtoren die je thuis brengt naar veilige haven. Maar meer en meer voel jezelf staan op een kruispunt. Er is geen bewegwijzering, nergens bordjes welk pad is de juiste. Je gaat nog meer twijfelen aan jezelf. Want je dwaalt al zolang rond in allerlei therapieen. Dan ontmoet je een mens, een integer mens. een onconventionele reiziger door tijd en plaats. Als je wilt luisteren dan hoor je wat hij zegt. Als je wilt voelen dan voel je de liefde waarmee hij jou de weg wijst. Die mens heet Peter Gouw. Door middel van Ohmpunctuur zet hij samen met jou stappen in de juiste richting. Dan laat hij je los maar je weet en je voelt. Dit leven op aarde kan ik best aan. Dit leven is mooi in alle hoedanigheid. Je weet plots weer waar je naar toe wilt, en hoe daar te komen. Je kan weer varen op je eigen kompas. Dat is waar Peter voor staat en dat is wat hij doet. Ik kan alleen maar zeggen. Dank daarvoor!

> Reactie van Nando over zijn behandeling, geplaatst in april 2013:

Je wordt enorm bedankt voor je inspirerende behandelingen, we hebben beide gemerkt dat er nog iets meer in me zat dan alleen een blokkade. De ongenode gast die ik toch al een poosje bij me droeg is heen gezonden in liefde op weg naar het licht, ik heb die avond ook nog een kaarsje voor je gebrand. Om heel eerlijk te zijn brande het kaarsje niet alleen voor jou maar ook een klein beetje voor mezelf en voor mn hele kleine ik. Het leven als nieuwe Nand0 bevalt me erg goed en al zit het oude doen en laten nog latent in de celletjes steeds meer vervaagd het en verdwijnen oude gewoontes.
Herniewde Ik wil je nogmaals bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt.

> Reactie van Eric over Ohmpunctuur, geplaatst in april 2013:

Dag lieve mensen ik heb Peter leren kennen op cursussen.

Ik heb van Peter enorm veel geleerd hij heeft mij het inzicht gegeven hoe je gelukkig kan zijn. Het heeft me wel wat tijd gekost, maar het is de moeite meer dan de moeite waard als ik zie en beleef waar ik nu sta. En daarom had ik beslist om eens een individuele behandeling te laten doen bij Peter want ik zat nog wat met heel wat blokkades. En ik mag zeggen lieve mensen de behandeling heeft heel diep gewerkt op mijn lichaam en geest. En ik voel mij na de behandeling van Peter verlost van alle miserie dat mijn lichaam niet nodig had. En ik kan zeggen vanuit mijn hart dat ik mezelf graag zie en de hele wereld.
En ik bedank peter van uit mijn hart voor zijn goddelijke goede steun die hij mij heeft gegeven en dat hij een goed voorbeeld is voor heel de wereld.

De hartverwarmende groetjes van een gelukkig persoon

> Reactie van Michèle over haar Ontdekkingsreis, geplaatst op 28-03-2013:

Peter, Ohmpunctuur, klankschalen, gongs, chakra’s,  je eigen spiegel, een samenspel van geluid, gevoel, liefde, volledig vertrouwen, een voor mij niet te beschrijven ervaring.  Gevoel van verlossing, vrijheid, erkenning, een  ontdekkingsreis naar en in jezelf, die nu aangegaan kan worden  ♥grt Michèle

> Reactie van Katherina Bornefeld over haar behandeling, geplaatst op 05-03-2013:

Hoi lieve Peter,
wow, na 4 behandelingen ben ik weer helemaal schoon, hersteld in mijn energie, vele malen wijzer, doorgebroken in een kwestie die mij al mijn hele leven bezig hield,  veel belemmeringen en angsten kwijt, liefdevol in mijn kracht gezet en weer vol overgave en acceptatie op weg met wat mijn bestemming is. Nou dat is nogal wat!!!
Heel veel Dank, Liefde en Respekt hiervoor, warme groet en een dikke knuffel
Katherina

> Reactie van Pia Brand over Ohmpunctuur, geplaatst op 13-11-2012:

Lieve Peter,

Module 3, het leren werken met de chakra stemvorken in combinatie met de klankschalen en kristallen schalen was geweldig! Sinds ik met Ohmpunctuur in aanraking ben gekomen, is mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Dat kan ook niet anders, want de weekenden met jou, of dat nu een workshop is, of het volgen van een module, betekent een energetische verbinding, die elke persoon aanwezig inspireert om een kwantumsprong te maken.. je kan niet anders. Je voelt de universele liefde stromen en de ‘verenigde energie’ die ontstaat overstijgt alle verwachtingen… ik kan het niet anders verwoorden. Zo dankbaar dat jij en Ohmpunctuur op mijn pad is gekomen… ik ben een gelukkig mens!

Hartegroet,
Pia

> Reactie van Roy over Ohmpunctuur, geplaatst op 29-06-2012:

Hoi Peter,

mijn eerste ervaring op de bank met de mooie klankschalen, stemvorken en gongs was een erg fijne. Heerlijke tinteling na afloop die ook de tweede dag aanhield.
Dit smaakt naar meer!

Warme groet en tot ziens!

> Reactie van Regien Wissing over Ohmpunctuur, geplaatst op 22-06-2012:

Hoi Peter,

Het is toch fantastisch dat GGZ Drenthe de Ohmpunctuur ziet als een verrijking van de behandeling. Het is nog wel in de kinderschoenen , maar ik behandel patienten en collega’s, en krijg een eigen ruimte! Dankzij jou bevlogenheid en enthousiasme tijdens de cursussen, lijkt het nu echt zijn vorm te krijgen!

Dank en knuf,
Regien

> Reactie van Yolanda over Ohmpunctuur, geplaatst op 26-04-2012:

Hey Peet,

Ik ben je dankbaar voor het geweldige weekend. Ik ben weer flink geprikkeld en het heeft weer veel in gang gezet. Super dat Eva en Lou je willen ondersteunen en modules kunnen overnemen. Geeft jou weer meer ruimte om andere mooie dingen te doen.
Het is goed om over een eigen webpagina voor de Ohmpunctuur na te denken. De kristallen schaal heeft al mooi werk verricht. Ik ben er super blij mee.
Ik zie je snel weer. Big hugh Yolanda

> Reactie van Jeanet Klein-Reesink over Ohmpunctuur, geplaatst op 21-02-2012:

Mooie site, spreekt me erg aan omdat ik naast mijn energetica, verdieping wil krijgen.. en accupunctuur vind ik ook niets naalden grrr…als ik in de buurt ben van mijn familie kom ik kijken en het zelf ondergaan, om te het te ervaren …. en eventueel de cursus erbij te gaan doen .. zijn mijn roots Apeldoorn grappig …

Warme groet Jeanet Kleinreesink

> Reactie van Pia Brand over Ohmpunctuur, geplaatst op 13-12-2011:

Hi Peter,

Van harte bedankt voor het prachtige, leerzame weekend met de klankschalen. Ongelooflijk wat het mij weer heeft gebracht. Niet alleen door het werken met de klankschalen en overdracht van jouw specifieke kennis , maar vooral ook om te voelen en mee te maken hoe (in feite) het gros van de mensen geen connectie meer hebben met hun eigen hart, zoals bij een van de deelnemers het geval was. De antwoorden op jouw vragen spraken boekdelen…. En nog niet zo lang geleden was ik zelf nog aan het zoeken naar m’n hart of naar mijn grootste verlangens ‘liefde en erkenning’.

Heb het gevoel dat ik nu alle puzzelstukjes heb verzameld en dat ik nu eindelijk de puzzel kan gaan leggen. Vanaf NU heb ik een nieuwe baan, en ga ik zorgen voor een werkzame structuur in de week, zodat ik nu ook echt kan beginnen! Een website, netwerken, oefenen met Ohmpunctuur, etc. etc… gewoon actie nemen en beginnen! Mijn missie: zingen (bezielde klanken) en ohmpunctuur (klanken en tuning) om harten te openen en mensen weer te verbinden met hun hart.

Bedankt voor dit mooie cadeau…. ik had ook het gevoel dat ik moest komen afgelopen weekend en heb het ook gevolgd… en daar ben ik heel erg blij mee! Ik begin de ‘tekens’ steeds beter te voelen, te zien en te herkennen.

Namasté
Pia

> Reactie van Joy over de behandeling, geplaatst op 12-12-2011:

Dag lieve Peter,

Wat was het weer een geweldige ervaring.
Wij zijn zo blij wat je voor de kinderen hebt gedaan. Maar ook voor Yuri en mij.
Bedankt voor alle inzichten, je kracht en klanken.
Ik zal hier in het oosten flink voor je blijven promoten!

Liefs Joy

> Reactie van Roya over Ohmpunctuur, geplaatst op 07-08-2011:

Hi Peter,
Hoe is het? Ben je al in Nederland?
Mooie filmpjes op je website. Ik heb echt genoten.
Liefs,
Roya

> Reactie Alban over Ohmpunctuur, geplaatst op 10-06-2011:

Hoi lieve Peter,

Het bezoek in de Parel was fantastisch, wat een reinigende en mooie plek. Pijnlijk was het wel, omdat het veel te kort was en ik zo graag was gebleven. Kan je contact met mij opnemen als je weer in NL bent? Brenda en ik willen ons graag opgeven voor de opleiding Ohmpunctuur.

Veel liefs Alban.

> Reactie Roya over Ohmpunctuur, geplaatst op 21-06-2011:

Lieve Peter,
Dank je wel voor alle liefde en aandacht. Ik wens je een hele fijne verblijf in Slovenië.
Tot ziens,
Veel liefs,
Roya

> Reactie Marija over Ohmpunctuur, geplaatst op 20-06-2011:

Dear Peter

Congratulations for the very nice new website and thank you for what you are and what you are doing … in Slovenia and everywhere else!

Marija

> Reactie Nicole over Ohmpunctuur, geplaatst op 19-06-2011:

LIeve Peter,

De combinatie van klank, coaching en healing maken je als mens en als therapeut uniek!
Je passie voor muziek, kinderen, mensen… zijn een inspiratie voor mij om mijn missie verder te realiseren. Dankzij de behandelingen kan ik de ballast van het verleden achter mij laten en met volle liefde voor mezelf en de ander het heden beleven.

Met grote dank,
liefs Nicole

> Reactie Caroline over Ohmpunctuur, geplaatst op 14-06-2011:

Lieve Peter,
Dank je voor wie je bent, voor wat je voor anderen mag betekenen. Ohmpunctuur heeft me zoveel gegeven; rust in mijzelf, doorstromen, acceptatie.
Warmte, liefde en klank,
Caroline

> Reactie Noelle over Ohmpunctuur, geplaatst op 12-06-2011:

Dear Peter,

‘Thank You’ would be an understatement for expressing what I wish to convey about my recent session. Your divine healing goes throughout my body, mind and soul.
The unique way in which you share sound, knowledge and experience with such devotion, integrity and wisdom has brought a healing that’s unsurpassed. I am deeply grateful.

In deep respect and gratitude,
Noelle

> Reactie Roger over Ohmpunctuur, geplaatst op 08-06-2011:

Peter is echt de beste in zijn vakgebied! Niet alleen heel zuiver en eerlijk in zijn readings, de klankschalen en stemvorken helen je systeem. Na een aantal behandelingen en het aangaan van je eigen processen hierin, voel je je als herboren!