Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van sound healing. Het is een reflextechniek en maakt gebruik van de aloude Tibetaanse klankschaal healing en Chinese acupunctuurkennis. De naalden zijn vervangen door speciale stemvorken met diverse frequenties, gecombineerd met kristallen en Tibetaanse klankschalen en planetaire en Aziatische gongs. De harmonische trillingen zorgen ervoor dat de levensenergieën makkelijker doorstromen en brengen lichaam, ziel en geest in balans.

Ohmpunctuur activeert het natuurlijk helend vermogen van de mens. Hierdoor kunnen ziektes voorkomen, genezen of verlicht worden. Ohmpunctuur kan de meest gevraagde behandelingen aan.

Relaxerend effect op lichaam en geest
De Ohmpunctuur sessies hebben als objectief het ontspannen van het gehele lichaam en de geest en het versterken van het immuunsysteem. Talrijke relaxatietechnieken ontwikkelen zich maar verstrekken meestal slechts een kortstondige ontspanning. De oorzaak van de niet ontspannen toestand ligt verder dan bepaalde stresssymptomen. Ohmpunctuur heeft als doel de persoon te helpen ontspannen en gelijktijdig een langdurig welzijn te vinden. Dit gebeurt door de meridianen en energiepunten te laten doorstromen. Zo kan het lichaam beter ontladen en de toxine en gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Met deze zachte resonantie techniek, natuurlijk en pijnloos, worden de spanningen bevrijd.  Een algemene kalmering en verbetering van de slaap, verhoogd concentratievermogen en een verbeterd dagelijks herstel, van lichaam en geest met Ohmpunctuur. 

Trilling en klank vormen de matrix die alles in het universum met elkaar verbindt. In dit harmonische ‘levensweb’ zijn we ofwel in balans – wat betekent dat we onze hoogste missie op deze aarde verwezenlijken – ofwel uit balans – wat betekent dat we ons persoonlijke potentieel blokkeren. In deze resonantie proberen we onze trilling weer in evenwicht te brengen. Dit herstelde evenwicht kan dan weer een positieve invloed hebben op ons gewone, dagelijkse leven. Het wordt een vreugdevolle, speelse en ontroerende ervaring.

Klank (in de vorm van muziek, resonantie of ‘toning’) kan vastzittende  energie losmaken en oplossen. Het beoefenen van muziek helpt ons om ons bewust te worden van onze innerlijke kosmische klank of zieltoon. Door de geschiedenis heen hebben we de kracht van muziek leren kennen – hoezeer zij mensen kan opbeuren en wakker schudden of kalmeren en troosten. Het herstel door Ohmpunctuur van eigen geest en lichaam is een unieke manier om jezelf te helpen. Ik noem dat de E.H.B.O van de soundresonantie voor jezelf.

Stemvorken

Marjorie de Muynck, creator van Ohmtherapie

Ohm therapeutische stemvorken
Het centrum van ons systeem voor klank is muziek in combinatie met stemvorken. De Ohm therapeutische stemvorken zijn akoestische instrumenten die gestemd zijn in de Ohm (Om of Aoum) toonhoogte en bijbehorende boventonen. Deze toon ligt ergens in het rijke gebied tussen de C en de Cis. Het luisteren naar muziek die gecomponeerd is met als basistoon deze toonhoogte, en ook het gebruik van de Ohm stemvorken, blijkt gunstig te werken bij vermindering van stress en het beter omgaan met pijn. Groot en klein, iedereen voelt zich aangetrokken tot die combinatie van muziek en stemvorken. Iedereen vindt het fijn om te werken met, en te luisteren naar de vibraties van de Ohmklank, ook om deze letterlijk te ervaren. De Ohm wordt berekend vanuit de elliptische omloopbaan van de aarde rond de zon door de vier seizoenen. Als we luisteren naar de Ohmvibratie met de stemvorken, of als we ermee werken, dan stemmen we ons af op die kringloop en ritmes van de aarde. En dat blijkt dus een helende invloed op ons te hebben. Alleen al het luisteren naar twee Mid Ohm stemvorken werkt heel ontspannend en dit geeft een gevoel van evenwicht. Gebruik twee Mid Ohm stemvorken op gespannen spieren, weefsels en beenderen om pijn te verminderen en energie weer te laten stromen. De muziek en klankgolven van de geactiveerde Ohm stemvorken werken als een soort kinetische stroom om vastzittende energie los te maken, pijn te verlichten en homeostase te bevorderen. Daarbij creëren de Ohmstemvorken een aantrekkelijk muzikaal geluid en resonantie.

In de Ohmpunctuur, zoals gedoceerd door Peter Gouw, ervaren we kosmische trilling tot in onze diepste vezels. Door de klank van  kristallen klankschalen, stemvorken en andere instrumenten maar ook door onze eigen stem en beweging. We maken een muzikale ontdekkingstocht door ons lichaam, onze geest en onze ziel. Je wordt begeleid op deze tocht via nada yoga (yoga van de klank) naar jouw juiste unieke resonantie.

Op deze manier kom je weer in balans en heb je minder last van onze dagelijkse elektrosmog, spanningen en stress maar nog belangrijker is dat je eigen weerstand verhoogt en je witte bloedlichaampjes verbetert en dat is natuurlijk weer beter voor je weerstand. Kortom; een resonantie behandeling is voor iedereen, ook voor kinderen die door de maatschappij als druk worden bevonden, leerproblemen hebben, ADHD en noem maar op. Door een basis resonantie bij die kinderen te resoneren, worden ze rustiger en komen daardoor weer geleidelijk in balans.

© Peter Gouw Ohmpunctuur

Artikel in Zakencourant 28-08-2011

Ohmpunctuur supports Help in Action.

*Ohmpunctuur kan ook als Ohm punctuur of Ohm-punctuur geschreven worden maar de officiële benaming is “Ohmpunctuur”