Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van klanktherapie.

IMG_5542De Gong Workshop is een bijzondere 3-daagse Workshop waarin je leert met de Gong te werken volgens de unieke Ohmpunctuur methode.

Bij Ohmpunctuur werken we met de Aziatische Gong. Deze heeft namelijk alle tonen van het heelal in zich als resonantie, en met deze gong kan je dan ook een klankdiagnose maken. Door trilling kan je horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou en de ander kan doen. Om het gong spelen onder de knie te krijgen en ermee te leren werken, starten we met de Aziatische Basis Gong. Deze Gong zal altijd de basis blijven vormen tijdens je werk daarin.

Workshop Ohmpunctuur en Gong 

De Gong Workshop is een bijzondere 3-daagse workshop waarin je de basis legt hoe je met de gong werkt voor jezelf en de ander, volgens de unieke Ohmpunctuur methode.

IMG_5548Je leert werken met de geometrie en chakra-psychologie van de gong, het reinigen van de aura, energetisch werken met de gong, het herkennen van geluidsgolven en klankkleur, werken met de sterrenbeelden en verbindingen te leggen in frequentie en klank.
Ook leer je een klankdiagnose te stellen op de chakra’s en hoe je met de gong werkt op datgene wat je hoort en voelt. Door het maken van een goede klankdiagnose en hoe je met de klanken en resonanties van de gong hierop inspeelt, kun je op een dieper level werken.

Je werkt tijdens deze drie dagen werken op jouw eigen bijzondere Aziatische Basis Gong, welke alle tonen van het heelal in zich heeft als resonantie. Door trilling kan je horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou en de ander kan doen. De Gong Workshop is een leerzame en unieke workshop, waarin je een hele mooie basis legt om met de gong te werken.

Drie lesdagen van 10.30 – 16.30 uur.

Benodigdheden: gong, standaard, kloppers en gongballetjes.

Praktische informatie Gong Workshop

Locatie: Praktijk Ohmpunctuur Apeldoorn

Voor wie?

De Gong workshops is voor iedereen die ten minste Module 1 heeft gedaan en die wil leren werken met de resonanties van de Gong.
Vooral interessant voor muziekdocenten, soundhealers, klankwerkers en cursisten van de Ohmpunctuur opleiding. 

Data

Kijk voor de actuele data in de agenda. 

Kosten per Gong Workshop

Workshop Gong  € 419,-

Exclusief gong, gongstandaard, kloppers en gongballetjes.

 


Aanschaf Gong 

De gong kan in samenwerking met de behandelaar een prachtig energetisch instrument zijn. Omdat we bij Ohmpunctuur de gong gebruiken om om mensen te helpen en klankdiagnoses te maken, moet de gong voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Hierdoor is een kwalitatief goede gong niet makkelijk te vinden, en deze dient dan ook zeer zorgvuldig te worden uitgezocht. 

Helaas zijn gongs in deze tijd ook handelswaar geworden, waardoor we het maar al te vaak tegenkomen dat er gongs verkocht worden waarvan de klankkleur van de gong niet de resonantie geeft die je verwacht en nodig hebt om er therapeutisch mee te kunnen werken. 

Bij Ohmpunctuur werken we dan ook met de Aziatische Basis Gong. Een gong die met de hand gemaakt wordt en welke alle tonen van het heelal in zich heeft als resonantie. De klanken van onze gongs verbinden de drie bewustzijnsgebieden door drie basisklanken: een basisklank, een middenklank en een hoge klank. Met deze gongs kunnen wij het beste werken volgens het klankspectrum van de Ohmpunctuur methode, omdat je door de trilling kunt horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou en je cliënten kan doen.

Gongs zoals bijvoorbeeld van Paiste, worden gestemd op één speciale toon, zoals bijvoorbeeld op die van een specifieke planeet, en kunnen daarom fabrieksmatig worden gemaakt. Dit zijn hele mooie gongs ter aanvulling van de Basis Gong, maar doordat ze getuned worden op één toon, zijn ze niet geschikt om te dienen als basis gong in je klankbehandelingen, omdat je dan dus niet alle bewustzijnsgebieden van het lichaam mee kunt pakken. 

Je kunt via Ohmpunctuur jouw Aziatische Basis Gong bestellen. Peter zoekt speciaal een zuivere en therapeutische gong voor jou uit. Dit doet hij met zijn jarenlange ervaring graag voor de cursisten van Ohmpunctuur. Hierdoor weet je zeker dat de materialen waar je mee gaat werken kwalitatief hoogwaardig zijn, en je cliënten in de juiste therapeutische resonanties liggen. En dat vinden wij belangrijk.

Heb je al een eigen Gong?

Heb je al een eigen Gong die je zou willen gebruiken voor de Gong Workshop, vermeld dit dan bij je aanmelding voor de Gong Workshop. Dan neemt Peter even contact met je op, om te kijken of de Gong voldoet aan de eisen om er volgens de Ohmpunctuur manier mee te leren spelen en werken. Dit zodat je verzekerd bent van goed materiaal.

DSC00470

 

 

 

 

 


Boodschap van de gong

De boodschap van de gong is vrijheid en de staat van innerlijke harmonie. Wanneer we naar deze magische klanken luisteren, verdwijnt elk gevoel van afgescheidenheid van andere mensen en de natuur. Alles wat conflicten veroorzaakt, verdwijnt en het geeft het gevoel dat we een deel van het Universum zijn. We verbinden ons met De Bron, onze Ik Ben staat. We verkrijgen respect voor onszelf en andere levende wezens. Het geluid van de gong laat alles wat heilig, mooi en creatief in ons is, opbloeien als de mooiste bloem. De tonen vernietigen al onze angsten, stress, negatieve emoties en gevoelens, de bron van ziektes. Alles wat overblijft, is dan liefde, vrede, ruimte en harmonie.

Geschiedenis van de gong
Historici gaan ervan uit dat gongs reeds voor het tweede millennium v.Chr. werden gemaakt en gebruikt. Het zijn de oudste en authentiekste muziekinstrumenten van Zuidoost-Azië. In de Chinese geschiedenis worden ze echter pas omstreeks 500 v.Chr. vermeld. De Chinese geschiedenis schrijft gongs toe aan het land Hsi-Yu, gelegen tussen Myanmar en Tibet.
 
Historici menen dat Java, Annam, Myanmar en China de voornaamste productiecentra van gongs waren. Het is bekend dat deze centra ten minste zeven gongvormen en overeenkomstige klankstructuren voortbrachten. Om die reden zijn gongs geruime tijd het middelpunt van een diepzinnig systeem van klank en muziek geweest. Het maken van gongs was in Azië, net als het maken van klokken in middeleeuws Rusland, een echt oud familiegeheim. De kennis van gongmakers werd als zo bijzonder beschouwd, dat men dacht dat het maken van een geslaagde gong de hulp van hogere machten vereiste. Dit is inderdaad waar – of het nu de hogere macht van het universum, diens Schepper, of beide was, voor het maken van een gong zijn gong work schop 029machten en krachten nodig die niet door de mens in het leven zijn geroepen.
 
Het creatieproces van een gong is zo intens dat gongmakers inzagen dat ze waren blootgesteld aan sterke krachten waaraan de meeste mensen nooit worden blootgesteld. Eeuwenlang was de gong in Aziatische families een symbool van succes en status – en dit geldt tot op zekere hoogte nog steeds. Wat een geluk dat we vandaag de dag zo gemakkelijk toegang hebben tot fantastische gongs!
 
In de Tibetaanse spirituele traditie hebben gongs en gongschalen de diepste verbinding met de kosmos en de spirituele wereld.

De gong is vernoemd naar het geluid die het maakt
Tijdens het leren de gong te bespelen, beschouwt de muzikant de gong meer als een machine die een resonantiekracht produceert dan als een fraai muzikaal instrument. De kracht van een gong heeft universele implicaties omdat het de alles doordringende kosmisch roterende kracht van het universum uitdrukt en vrijzet, genaamd AUM of OM, de mythische betekenis van “In the beginning” .

Holistische resonantie
In de “New Music Science of Holistic Sound”, is het voorwaarde dat men het fenomeen van volheid in resonantie begrijpt om de “Great Gong Of Life” te kunnen bespelen. De platte bronzen muzikale schijf genaamd Symfonische Gong of Tam Tam staat bekend als een perfecte bron voor holistische resonantie. Als je de Gong aanslaat met een zachte mallet produceert deze een veelvoud aan tonen in een constante stroom van geluid ongeacht de basistoon van de Gong. Geen enkel ander instrument heeft deze rijkheid aan tonen.

IMG_6194Toonbundeling
In de grote AUM (OM) achtergrond van de Gong’s totale geluid ontstaat een spontane bundeling van overtonen zonder ruimte tussen de tonen. Deze toonbundelingen hebben een volheid en onvoorspelbare onafhankelijkheid in zich, daarom noemt men ze levende of organische tonen en zijn het resultaat van twee gelijktijdig aangeslagen tonen die samen een zeer bijzonder tonaal boeket produceren.


Resulterende tonen
Resulterende tonen zijn het resultaat van een hogere boventoon ontstaan door het combineren van twee tonen met dezelfde kracht of volume die samenkomen.
Alle resulterende tonen zijn een manifestatie van organische toon celdeling die elegant de harmonieuze cellulaire reproductie van organische materie weerspiegelt. Deze unieke uitbeelding van holistische toonreproductie is alleen maar mogelijk omdat brons in de vorm van een schijf zo’n enorm krachtige sustain heeft dat je hierdoor een multitonaal boeket van toonbundeling krijgt.

Voelende tonen
Omdat geluid veel sneller door metaal gaat als door lucht, absorbeert de lucht rondom de vibrerende gong het geluid die voelende tonen worden genoemd.
Voelende tonen zijn tonen die je niet alleen met je oren hoort maar ook fysiek ervaart als een voelbare kracht. Bij langdurig ondergaan van dit fenomeen wordt het hele lichaam als het ware één groot oor door de lange lage golven van geluid die de gong produceert.

Totaalgeluid
Als laag na laag van geluidsgolven in kracht toenemen, wordt de omgeving zo gevuld met vibraties dat alle andere geluiden in de acoustische omgeving verdwijnen in een resonante deken van “totaalgeluid”.

Dematerialisatie
IMG_8086Totaal gonggeluid is waarachtige pure holistische resonantie. De ervaring is verpakt in een cocon die zo geladen is met krachtige heilzame toon celreproductie dat op een gegeven moment de persoon compleet lijkt te verdwijnen in het geluidsveld. Dit is een fenomeen dat je een bewuste dematerialisatie door voelbaar geluid onderdompeling kunt noemen.
Als men dit klankbad ondergaat, worden de mentale, emotionele en fysieke lichamen super-geleidend en super-regenererend. Dit fenomeen veroorzaakt dat de gebruikelijke weerstand van het ego compleet verdwijnt.

Wat is een gongbad? 
Wanneer de gong op juiste wijze wordt bespeeld, wordt het menselijk lichaam overspoeld door geluid. Daarom gebruiken we de term ‘gongbad’ om deze wijze van therapie aan te duiden. De ontvanger wordt letterlijk gewassen in de geluiden van de gong. Er komt geen water aan te pas, en er hoeven geen kledingstukken te worden uitgetrokken! Het is een soort diepe en voortdurende massage met geluid, waardoor het lichaam en de ziel de hoogst mogelijke resonantie bereiken, terwijl u zich helemaal kunt laten gaan. Deze ervaring ondergaat u normaliter terwijl u op uw rug ligt en de energie van het geluid van de gong ontvangt. De energie baant zich een weg door het zenuwstelsel. Uw lichaam en geest wordt geopend, leeggemaakt en opgeladen. U komt in een totale staat van meditatie en bedachtzaamheid terecht, waardoor u de kans krijgt de controle over uw geest los te laten. Negativiteit en chaos worden beëindigd, onregelmatigheid en weerstand worden verwijderd en het hele bestaan wordt hersteld tot een staat van synchronie.


 
Tijdens een ‘gongbad’ worden de geluiden die het nodig heeft door het lichaam opgepikt die nodig zijn om te genezen, en het lichaam filtert eruit wat het niet nodig heeft. Meestal is het resultaat dat de persoon die het bad heeft ondergaan zich kalm, ontspannen en vrij van stress voelt. Vaak volgt automatisch een staat van meditatie waar verdere genezing plaatsvindt. Sommige pijntjes en kwaaltjes kunnen verdwenen zijn, of zijn aanzienlijk verminderd. Het ‘gongbad’ werkt nog lang door na beëindiging.

 
Zoals bij alle vormen van geluidsgenezing werkt de genezing op alle niveaus, zowel fysiek, geestelijk, emotioneel als ohm-gongworkshop1-300x225spiritueel. Daarom is de gong een zeer krachtig instrument voor genezing.

Gedurende het gongbad wordt er ook gebruik gemaakt van andere instrumenten zoals bijvoorbeeld klankschalen, shrutibox, eigen stem, didgerido’s en dergelijken. Een gongbad duurt in zijn geheel 45 minuten. Dit is gebaseerd op het getal 9 (4 + 5) wat het getal van de gong is. Na het gongbad ontstaat Shunyata, is totale stilte, waar u enige tijd in verblijft.